Overzicht Premier League: Fellaini houdt punten thuis tegen scorende Benteke, Alderweireld en co verliezen van Everton

bart ver elst
| 1 reacties

Manchester United hield drie belangrijke punten thuis tegen Aston Villa en wipt zo voorlopig over de buren uit City naar plaats 3 in het klassement. Ook Everton boekte een belangrijke overwinning tegen het Southampton van Toby Alderweireld.

Manchester United - Aston Villa  3-1

Met het verlies van Liverpool in het achterhoofd kon United vandaag een gouden zaak doen inzake Champions League-voetbal volgend seizoen. Bij de thuisploeg startte Marouane Fellaini en zaten Perreira en Januzaj op de bank. Bij Aston Villa was er een basisplek voor Benteke.

United domineerde in de eerste helft, maar echt grote kansen waren er niet. Op slag van rust kon Herrera de thuisploeg dan toch op voorsprong brengen. 1-0 was ook de ruststand. Dan was het wachten op een geniale klasseflits van Rooney in de tweede helft.

De Engelsman pakte een voorzet van Di Maria met links aan om vervolgens te bal schitterend in de winkelhaak te schilderen. Net voor het doelpunt werd Rode Duivel in vorm Fellaini vervangen door Falcao.

Die andere Rode Duivel op het veld, Christian Benteke, zorgde even later toch voor de aansluitingstreffer waardoor het nog spannend werd. In de blessuretijd nam Herrera evenwel alle twijfels weg na een mooie counter en zijn tweede doelpunt van de namiddag.

Everton - Southampton  1-0

Geen Belgen in de basis bij de thuisploeg. Romelu Lukaku is nog steeds niet hersteld van zijn blessure en Kevin Mirallas werd geen invalbeurt gegund. Bij de ploeg van Ronald Koeman was er wel een basisplek voor Toby Alderweireld.

De thuisploeg kwam na een ruim kwartier op voorsprong door een doelpunt van Phil Jagielka. 1-0 was ook de einduitslag en daarmee boekte Everton een derde overwinnig op rij. Alderweireld werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Djuricic.

Door de winst springt Everton over Newcastle en Crystal Palace naar plaats 11, maar beide ploegen spelen morgen nog. Opvallend: nooit stond Everton al hoger geklasseerd in 2015.