Datum: 01/10/2017 16:00
Competitie: 1e klasse B
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot-Wilrijk overklast de buren uit Lier met overtuigende cijfers en is opnieuw alleen leider
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Beerschot-Wilrijk geeft Lierse een pak voor de broek en is alleen leider in 1B

Beerschot-Wilrijk overklast de buren uit Lier met overtuigende cijfers en is opnieuw alleen leider
Foto: © photonews

Beerschot-Wilrijk heeft een overtuigende overwinning geboekt tegen de buren uit Lier. Voor de rust werd er niet gescoord, maar vier goals na de rust zorgden voor een ware afstraffing. 4-0 voor Beerschot-Wilrijk, dat zo opnieuw alleen leider is.

Beerschot-Wilrijk kon na de overwinningen van rechtstreekse concurrenten OHL en Cercle Brugge de drie punten maar beter thuishouden. Het toonde meteen zijn goede intenties. François probeerde het tot twee keer toe met een poging vanop afstand. De eerste bal ging slechts een metertje naast, de tweede werd goed gestopt door Goris.

Leuk begin

In een aangenaam wedstrijdbegin toonde Joachim zich de gevaarlijkste Pallieter aan de overzijde. Zijn schot ging over, halverwege de eerste helft werd zijn schot van dichtbij geblokt. Lierse kwam beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen resulteerde dat niet. De thuisploeg dreigde, maar Goris hoefde slechts weinig in actie te komen.

In het slotkwartier van de eerste helft kregen de Mannekes meer grip op de match. Messoudi en Maes dribbelden zich een weg door de bezoekende defensie, maar vonden geen ploegmaat in de zestien. Romo kende geen problemen met een schotje, in het absolute slot van de eerste helft redde Wils op de lijn. Ruststand: 0-0.

Zonder goals de rust in

De openingsgoal kwam er snel na de pauze. Placca vond de vrijstaande François en die schoot in de korte hoek binnen, 1-0. Beerschot ging op zoek naar een tweede goal, maar het gevaar kwam aan de overzijde. Romo hield zijn ploeg recht, in de daaropvolgende fase ontsnapte Beerschot-Wilrijk aan de gelijkmaker.

Losada tovert

Lierse moest komen, maar kreeg weinig uitgespeelde kansen. Beerschot-Wilrijk counterde scherp via de ingevallen Hoffer, maar die kreeg de bal niet tot bij Messoudi. Een kwartier voor tijd nam de thuisploeg pas echt een optie op de drie punten. En hoe! Losada twijfelde niet en liet Goris helemaal kansloos met een prachtig vluchtschot.

Nauwelijks drie minuten later was Lierse helemaal uitgeteld. Placca nam het geschenk van Messoudi in dank aan en knalde de 3-0 droog in doel. Messoudi duwde in de absolute slotfase het mes nog wat dieper en trapte de 4-0 eindstand enig mooi voorbij Goris. Opdracht duidelijk geslaagd voor de thuisploeg, dat drie punten meer heeft dan eerste achtervolger Cercle Brugge.

Opstellingen

Beerschot Beerschot
  Speler G Beoordeel
Romo Rafael 90' -
François Guillaume ⚽ 90' -
Dom Joren 82' -
Prychynenko Denis   90' -
Swinkels Arjan 90' -
Van Den Bergh Jan 90' -
Messoudi Mohamed ⚽ 89' -
Maes Alexander 90' -
Losada Hernan ⚽ 90' -
Boulaouali Didouh Youssef 68' -
Placca Fessou Euloge ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Hoffer Erwin 22' -
Essikal Karim 8'  
Schaessens Jaric 1'  
Steelant Quintijn -  
Ekangamene Charni -  
Nolle Jordi -  
Diarra Abdel -  
Lierse SK Lierse SK
  Speler G Beoordeel
Goris Nathan 90' -
Issahaku Yakubu 90' -
Bourdin Pierre   90' -
Buysens Ludovic 90' -
Weuts Koen   90' -
Wils Thomas 90' -
Bougrine Sabir 90' -
Ntambwe Brice   66' -
Joachim Aurélien 72' -
Allach Ayyoub 83' -
El Gabas Mohamed 90' -
  Bank G Beoordeel
Laurent Mégan 24' -
Binst Nico 18' -
Yagan Ivan 7'  
Janssens Wolke -  
Diarra Boubacar -  
De Busser Jari -  
Boussaid Othman -  
Herbeleef Beerschot - Lierse SK