Lierse blijft achter met één zege in acht wedstrijden: "We probeerden de bakens te verzetten, maar op een naïeve manier"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Lierse blijft achter met één zege in acht wedstrijden: "We probeerden de bakens te verzetten, maar op een naïeve manier"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse blijft na acht speeldagen achter met één overwinning en zeven punten. Te weinig voor een ploeg die de top vier in 1B ambieert. Na de overwinning van vorige week tegen Westerlo volgde een ontnuchtering tegen Beerschot-Wilrijk. Koen Weuts reageerde teleurgesteld.

"Bij de rust hadden we alles onder controle", aldus de linksvoetige verdediger na afloop. "Het waren twee ploegen die tactisch alles goed uitvoerden. De kansen die er kwamen, waren afstandsschoten. Tijdens de pauze hadden we gezegd dat we dat moesten vasthouden. Dan zou er wel ruimte komen. Maar als je na drie minuten in de tweede helft een goal tegenkrijgt, dan is dat zuur."

Lierse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg het deksel op de neus. "We probeerden de bakens nog te verzetten, maar een beetje op een naïeve manier. We moeten nog iets geduldiger zijn op die momenten. 1-0 achter komen is niet ideaal, maar ook geen ramp, want we hadden nog 40 minuten. We zochten te naïef naar die 1-1 en zij profiteerden optimaal van de ruimte", vervolgt Weuts.

'Donderdag de rug rechten'

Het blijft alleszins een pijnlijk verlies voor Lierse, dat voorlaatste staat. "Deze nederlaag komt inderdaad hard aan. Vorige week pakten we onze eerste zege en hadden we het gevoel dat we vertrokken waren. Maar dan is zo'n nederlaag in de derby niet plezant. Donderdag hebben we de kans om de rug te rechten", blikt Weuts vooruit op de match Roeselare.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties