Vanderbiest ligt onder vuur bij Lierse, maar... "Je kan geen elf spelers ontslaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Vanderbiest ligt onder vuur bij Lierse, maar... "Je kan geen elf spelers ontslaan"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de overwinning tegen Westerlo leek Lierse opnieuw op de goede weg. Tegen Beerschot-Wilrijk werd er echter met 4-0 verloren. De fans riepen om het ontslag van de coach, maar daar is verdediger Koen Weuts het niet mee eens.

"Dit is niet de fout van de coach", beschermt Weuts zijn trainer. "Je kan geen elf spelers ontslaan. In de tweede helft hadden we hetzelfde plan als in de eerste. Toen gaven we niks weg, maar dan viel het als een kaartenhuisje in elkaar. De coach kan op de bank wel schreeuwen, maar hij kan er weinig aan doen. Die elf op het veld lieten de koppen hangen. Er wordt altijd naar de coach gekeken, maar in dit geval is dat onterecht."

"We staan onder onze waarde, dus de frustratie van de supporters is volkomen terecht"

De fans reageerden misnoegd en riepen om het ontslag van de coach. "Ik kan de frustratie van de fans begrijpen. Vorig jaar hebben we een mooi parcours afgelegd. Maar dit is gewoon een domper. Als je naar het klassement kijkt, dan konden we al meer punten hebben. We staan onder onze waarde, dus de frustratie van de supporters is volkomen terecht."

Alleszins lijkt Lierse nu al voor een moeilijk seizoen te staan. "Het wordt moeilijk. We hebben uitgesproken dat top vier de ambitie moet zijn. Daar ligt alles nog voor open, want donderdag moeten we naar Roeselare. Zij hebben drie punten meer dan wij. En de competitie is nog lang", beseft de verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties