Belangrijke dagen voor Beerschot-Wilrijk: "Als we nu zes op zes halen, moeten we er volledig voor gaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Belangrijke dagen voor Beerschot-Wilrijk: "Als we nu zes op zes halen, moeten we er volledig voor gaan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk rekende na een sterke tweede helft af met de bezoekers uit Lier. Het werd 4-0, waardoor de Mannekes ook weer een stap dichter staan bij die eerste periodetitel. Al is dat (voorlopig) nog geen doel voor Alexander Maes.

"In de eerste helft was het wat zoeken op mijn nieuwe positie en kwamen we in enkele moeilijke fases terecht", zei Maes na afloop. "Maar als we het tempo in de tweede helft hoger legden, konden we met onze spelers het verschil maken."

Het contrast tussen de eerste en tweede helft was groot. "Lierse hield het in de eerste helft erg gesloten. Toen we meer ruimte kregen, konden we meer doen en gevaarlijker zijn. Er hebben opnieuw verschillende spelers gescoord en dat is ook weer een pluspunt. We zijn niet afhankelijk van één persoon."

Eerste periode

Na acht speeldagen telt Beerschot-Wilrijk drie punten meer dan Cercle Brugge en vijf punten meer dan OHL. De eerste periodetitel komt in zicht. "We moeten vooral naar onszelf kijken", is Maes duidelijk. "Het zijn nu twee belangrijke weken waarin we vier tegenstanders ontmoeten."

"Als we woensdag in Tubeke en zaterdag thuis tegen Cercle winnen, dan kunnen we niet meer onder stoelen of banken steken dat we voor die eerste periode gaan. Als we nu zes op zes halen, moeten we er volledig voor gaan", besluit Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties