Stadion: Guldensporenstadion
Antwerp te sterk voor Kortrijk
Joeri De Ren

Antwerp kwam vandaag met een versterkt middenveld aan de aftrap op Kortrijk.  Van Acker had zijn troepen de opdracht gegeven om reeds vroeg te storen en om hoog te spelen.  Hierdoor konden Jarakovic en Makhloufi niet bij de spitsen aanleunen en zo werd het zeer meoilijk om Nong en Landu Tubi te bereiken.  Antwerp trok dan ook het spel volledig naar zich toe en zette Kortrijk fel onder druk.

Antwerp dwong in het eerste kwartier Vandoorne tot drie maal toe tot een stevige redding.  De Kortrijkse keeper bewees een stevig en betrouwbaar sluitstuk te zijn op stevige schoten van Dong, Martin en opnieuw Dong.  Antwerp liet zich echter niet ontmoedigen en bleef continu dreigen.  De volgende poging was voor Eckersley die zijn schot zag over gaan.  Na goed 20 minuten werd het spel duidelijk bitsiger en dit leidde dan ook tot gele kaarten voor Van Mieghem, Demets en Cissé.  Antwerp bleef het meeste balbezit hebben en Kortrijk sloeg er maar niet in om de eenzame spitsen te bereieken.  Op slag van rust bood Martin de laatste kans aan Dong aan.  Met een magsitrale beweging zonderde hij de Chinees alleen voor doel af, maar deze mislukte zijn schot en besloot zwak in de handen van Vandoorne.  Antwerpen had makkelijk met enkele doelpunten verschil kunnen leiden aan de rust maar vooral Vandoorne besloot daar anders over.

Na de rust geen veranderingen bij beide ploegen.  Na drie minuten was het reeds prijs voor Antwerp.  Kortrijk kreeg de bal niet weg en uiteindelijk kon Jansen voorzetten tot bij Dong die in de rug van Demets opdook en maar binnen te duwen had.  Kortrijk claimde enkele minuten later een penalty nadat Makhloufi zich te makkelijk liet vallen in de Antwerpse 16.  Antwerp bleef daarna dreigen.  Eerst schoot Di Gregorio in de handen van Vandoorne.  Daarna deed Tomsin het zijnet trillen langs de verkeerde kant.  Weer enkele minuten later kon Eckersley bijna binnenkoppen, maar zijn kopbal werd voor de lijn gekeerd.  Kortrijk repliceerde op dit alles met een kans voor Velghe die door Ristovic echter magistraal in corner werd gezweefd.  Vandoorne moest het leer uit de voeten van zowel Mamam als Dong plukken, maar met nog een kwartier op de klok gaf Eckersley diep op Martin.  De jonge Engelse balgoochelaar werd door Vandoorne onderuit gehaald en de schedsrechter legde de bal op de stip.  Di Gregrio zette de strafschop feilloos om en zorgde alzo voor de 0-2.  Antwerp scoorde ook nog bijna in de 80e minuut via Dong, maar Vandoorne kon redden met de voet.  Vijf minuten voor tijd viel de bal voor de voet van de pas ingevallen Gezelle die met een magistrale droge knal kruiselings binnenschoot.  Kortrijk hoopte nog op meer maar kon geen echte kansen meer afdwingen.