27e speeldag : strijd voor de titel en de periode

Joeri De Ren
| 0 reacties
27e speeldag : strijd voor de titel en de periode
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond spelen Bergen en KVSK reeds hun wedstrijd.  Beide ploegen zijn nog volop in de running voor de titel.  KVSK United hoopt op puntenverlies voor Bergen dat toch de moeilijke verplaatsing dient te maken naar de Oostkantons.  Eupen is en blijft een fysiek sterke ploeg die toch regelmatig punten afpakt thuis van sterke tegenstanders op hun kleine veld.  KVSK moet thuis aantreden tegen Ronse en in principe zou dit niet tot puntenverlies mogen leiden.  De titelstrijd kan dus vandaag nog aan spankracht winnen mits de resultaten dit toelaten.   Volgende week moeten beide ploegen een topper spelen.  Bergen uit tegen Geel en KVSK uit tegen Hamme... 
 
Na volgende week zou de stand in de competitie dus ook nog wel eens kunnen wijzigen in het voordeel van KV Kortrijk dat mits verlies van beide ploegen toch nog zou kunnen evolueren tot concurrent voor de titel.  Uiteraard moet  Kortrijk dit weekend dan wel voorbij Antwerp geraken.  Hiermee komen we gelijk bij de topper uit van dit weekend voor de derde periode.  Beide ex-eerste klassers zullen met veel volk tegenover elkaar staan en met weemoed terug denken aan de hoogdagen van hun geschiedenis.  Ooit was dit nog een treffen tussen twee kandidaten op Europees voetbal bijvoorbeeld.  
 
En in verband met die periodetitel is er zondagmiddag OH Leuven dat speelt tegen Tubeke.  OHL is best goed op dreef en zou ook morgen zonder veel kleerscheuren voorbij Tubeke moeten kunnen raken.  Gezien KVK en RAFC morgen best wel eens de punten zouden kunnen delen is dit een uitgelezen kans om naast KVK te komen in de stand.  Geel, de volgende ploeg die momenteel meespeelt voor de periodetitel moet zich verplaatsen naar het verre Virton.  Virton is op de sukkel en staat 17e in het klassement.  Maar het kleine veld, de verre trip, de koude en de kille sfeer – gezien de kleine publieke belangstelling in Virton – spelen alle ploegen al wel eens parten en daarom blijft het toch geen evidentie.  Geel vecht wel voor wat het waard is sinds het veroordeeld werd tot degradatie door de Belgische Voetbalbond.  De spelers vechten voor elke Euro aan winstpremie en voor de eer van de club.  Ondertussen wil ook iedereen in Geel de Bond belachelijk maken door via de eindronde als veroordeelde club de promotie af te dwingen... 
 
Vanavond ook spelen Waasland en Hamme de Wase derby waarbij Waasland moet winnen willen ze eventueel via de rangschikking nog doorstoten tot de eindronde of willen ze in die eindronde nog meespelen.  Hamme is reeds zeker van deelname en kan dus rustig het seizoen volmaken en zich voorbereiden op deze eindronde.  Hetzelfde geldt voor Mechelen – Dessel.  De thuisploeg moet hier ook voor winst gaan wil het de ambitie van zijn supporters toch nog kracht bijzetten.  Indien Mechelen wint dan staat er volgende week eventueel een echte Antwerpse derby (provinciaal toch) op het menu op de Bosuil. 
 
De laatste wedstrijd dit weekend is Union tegen Oostende.  Deze wedstrijd is eigenlijk zoals het er nu voor staat reeds eerder een einde seizoenswedstrijd.  De ploeg die – zolang de bond niet beslist heeft wat te doen met de uitslagen van KBHZ – dit weekend de beste zaak doet is hekkensluiter Deinze dat met 5-0 forfaitcijfers wint van KBHZ. 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties