Stadion: Breeven
Zwak KVM klopt in blessuretijd Bornem
Truyens Himke

Kon dit KV Mechelen na een domper tegen Racing terug punten binnensprokkelen?

De match begon veelbelovend. Het was vooral Malinwa dat de eerste 20 minuten veldoverwicht had. Maar zelfs dan waren er eigenlijk amper kansen waar te nemen.
In 4de minuut schoot De Pauw scherp van op rechts op doel. 4 Minuten later was het Goots' bal die de rechterpaal raakte.
In de 19de minuut een eerste kans voor de thuisploeg. Van Vlasselaer liep alleen door naar Stoops maar die intervenieerde goed.

Vanaf toen ging het spelpeil enkel nog naar beneden. In de 39ste minuut, Lorenzo met een hard schot net over doel. Twee minuten later was het Steven De Pauw die bij een bijna identieke fase van dichtbij overschoot.
Eén minuut voor de pauze was het dan nog een keer Van Vlasselaer die het Stoops moeilijk probeerde te maken, maar de goalie kon de bal makkelijk met de vuisten uit het net houden.

De opfrissing in de kleedkamers deed de spelers duidelijk geen deugd, want de tweede helft was mogelijk nog zwakker dan de eerste.
52ste minuut, diezelfde Van Vlasselaer mocht de thuisploeg doen juichen. Stoops kon zijn schot niet houden en de 1-0 was een feit.
Twee minuten na de goal een kans aan de overkant, maar de kopper van Serbest geraakte niet tussen de palen.

In de 63ste minuut was het dan toch zover. Igwe kon na een aangereikte hoekschop de 1-1 met een kopper op het scorebord zetten.
Een kwartier voor het einde nog twee kansen voor KV. Eerst Goots die hoog over knalde. Even later De Pauw wiens schot vele KV-harten even deed juichen tot bleek dat keeper Andrews de bal toch achter het net mocht gaan zoeken.
Diezelfde minuut nog een schot van een erg bedrijvige Mbemba die enkel het zijnet kon beroeren.
Drie minuten later kon de Bornemse aanvaller weer een stunt uithalen, maar nu was het Stoops die op de juiste plaats stond en de thuisploeg geen overwinning gunde.

Eén minuut voor het einde, totaal onverwacht de 2-1. De Pauw manoeuvreerde zich door de verdediging maar de uitgekomen goalie kon de bal wegtikken. Kanene had dit ook gezien en kon met een spurtje over de keeper de eindcijfers op het scorebord vastleggen.

Af en toe heeft men geluk in het voetbal... deze keer was het KV die deze gunst ter ere kwam.