Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
RCM kan niet bevestigen
Truyens Himke

Racing Mechelen begon gretig aan de wedstrijd, na de mentale opkikker vorig weekend tegen KV Mechelen, leek het of Racing gelanceerd was.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten en Slachmuylders speelde een beetje met de verdediging van Denderleeuw. Maar echte grote kansen kwamen niet tot stand.

Of toch, aan de overzijde althans. De eerste aanval van Denderleeuw was een gouden, de bal beland op het hoofd van De Vreese en gaat mooi in de linkerbovenhoek. Racing doelman, Meul, kon enkel kansloos toekijken, 0-1.

Wat vorig weekend tijdens de tweede helft op Malinwa wel kon, ging nu weer maar eens niet. Racing creƫerde wel kansen maar bij de afwerking zat het flink mis.
Het spel ging vlot heen en weer en beide ploegen gingen voor een doelpunt. De grootste groen-witte kans was voor Peter Sleven, het nummer tien kon kiezen zelf schieten of afleggen voor de vrijstaande David Nechelput. Sleven ging onbegrijpelijk voor het eerste en trapte dan nog veel te zwak. De ultieme kans voor de gelijkmaker was weg.

Maar vlak voor rust was het dan toch raak, Vandeput mocht twee maal proberen via vrije trap. De eerste vrije trap mislukte, maar aangezien een Denderleeuwse speler te vroeg uit de muur kwam. Mocht het nog eens overgedaan worden en met succes, 1-1.

De tweede helft begon veel belovend, het spel gaat mooi heen en weer, enkel doelkansen krijgen we niet te zien.
Maar na een kwartier zak het niveau onder nul, fouten en slordigheden nemen de bovenhand en het lijken nog lange dertig minuten te worden.
Als bijna iedereen is ingedommeld zet Van Waes op het juiste moment zijn voet tegen de bal en met een beetje geluk 1-2.

Racing probeert nog wel om de schade te herstellen maar verder dan enkele wilde trappen op het Denderleeuwse doel geraken de Mechelaars niet. Na een prachtige prestatie vorig weekend kan er niet bevestigd worden, het worden nog moeilijke tijden aan de Antwerpsesteenweg