Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Goed georgansieerd Maldegem klopt Wevelgem
Truyens Himke

Wevelgem heeft zijn uitstekende wedstrijdstrijd van het voorbije weekend tegen Sporting West niet kunnen verder zetten. Wevelgem was niet opgewassen tegen een goed georganiseerd Maldegem.

Tijdens de eerste helft hadden de West-Vlamingen wel wat balbezit maar deze konden ze niet omzetten in doelkansen. Buiten één mooie trap van Donche viel er niets te noteren voor Wevelgem.
Maldegem daarentegen creëerde kansen en werkte af. Reeds na tien minuten was het raak, doelman De Vlayminck gaat onder de bal door en Liongo Nkunku werkt af.

Ook de rust bracht geen verandering in het spel van Wevelgem, het was precies een kopie van de eerste.
Halfweg de tweede helft is het alweer Nkunku die mag scoren. Na enkele gevaarlijkere kansen van Wevelgem via Pauclair en De Kegel is het dan toch de thuisploeg die de 2-0 op het bord zet.
Nkunku ziet dat doelman De Vlayminck iets te ver uit zijn goal staat en met een prachtig schot over de goalie is zijn tweede van de dag een feit.

Enkele minuten later krijgt Wevelgem een uitstekende gelegenheid om de aansluitingstreffer te scoren. Maar de vrije trap van Staelens bots hard op doelman Denys en ook de rebound  gaat niet tussen de palen.

Maldegem wint met droge 2-0 cijfers en verstevigt zo zijn leiderspositie in de tweede periode.