Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Denderhoutem zeker van deze 3 punten
Truyens Himke

Via een vroege strafschop en een late treffer wint Denderhoutem de topper tegen Cappellen zonder Kielo Lezi.

De Denderhoutemse trainer, Geerard, besliste pas tien minuten voor aanvang van de wedstrijd om Kielo-Lezi niet op te stellen. Tegen de speler loopt een klacht omdat hij niet over de juiste papieren beschikt.

Nog geen enkele kans gezien en 0-1. Geeraerts kreeg een aanschoten bal tegen de hand en scheidrechter Cusco legde de bal op de stip. Van der Donck aarzelde geen seconde en zette feilloos om.

Cappellen nam het initiatief en drukte de bezoekers terug op hun speelhelft. Schoenmaeckers en Severeyns konden hun kopbal niet tussen de palen krijgen en een attente doelman David was nodig om een bal van Severeyns uit de kruising te grabbelen.
En het zat echt niet mee voor Cappellen toen een kopbal van Schoenmaeckers door verdediger Leemans van de lijn werd gehaald.

Na de rust was het eerst Denderhouten via Boydens en nadien Cappellen via Schoenmaeckers. Beide ballen werden met het hoofd op doel gericht, slechts één verschil, Schoenmaeckers’ kopbal ging wel tegen de netten en 1-1.
Cappellen bleef drukken maar kon geen echte kansen meer tot stand brengen. Denderhoutem daarentegen wel, binnen de minuut troffen zowel Kadi als De Greve de lat.
Het was pas in de allerlaatste minuut dat de wedstrijd werd beslist, Munyaneza glipte door de buitenspelval en werkte af.

Bij Denderhoutem was de ontlading groot na de zware dagen rond Kielo-Lezi. Bij Cappellen is er de ontnuchtering, de Antwerpenaren reizen volgend weekend af naar KV Mechelen om daar hun leiderspositie te verdedigen.