Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Sporting-West pakt de drie punten in Aalst
Jan Van Looy

Beide ploegen misten met respectievelijk Van Geem en Gerets één van hun vaste pionnen. Aalst liet het echter niet aan z’n hart komen en ging van bij de aanvangsfase voluit. Al in de openingsminuut kreeg De Langhe een opgelegde kans maar doelman Bossut kwam gepast uit. Toen Van Rumst vijf minuten later door Van Holm uit evenwicht werd gebracht wees ref Busschaert naar de stip. Alippio - die vorig seizoen nochtans drie maal scoorde uit evenveel strafschoppen - trapte echter op doelman Bossut. Aalst bleef druk zetten en De Langhe werd pas in extremis afgeblokt door Van Holm en een vlam van Coppens verzeilde maar net naast de kruising. Een run van Bruno werd echter besloten met een te zwak schot en even voor rust vond Coppens dan weer een attente Bossut op zijn weg waardoor een verdiende voorsprong bij rust uitbleef.

Aalst kreeg een eerste verwittiging bij aanvang van de tweede helft toen Kingsley (ex-Aalst) van dichtbij naast kopte. Even later was het dan toch raak. Balverlies op de eigen helft bracht El Bodmossi in een kansrijke positie en die knalde overhoeks de 0-1 op het bord. Aalst reageerde met een kopbal van Seminck en een schot van Cordier. Aan de overzijde kwam ook Harelbeke dicht bij een treffer maar de vrije trap van Troch ging via de dwarsligger over doel. Vijf minuten voor tijd knalde Coppens nog voorlangs, iets wat El Bodmossi hem aan de overzijde nadeed. Ceulemans kopte nog op doel en aan de overzijde zag de ingevallen Viaene zijn poging tot lob naast gaan.

Aalst verdiende niets anders dan de overwinning maar wie niet scoort...