KRC Waregem
KM Torhout
0-1
2-1
3-1
Datum: 30/10/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Mirakelstadion
Waregem houdt de drie punten thuis
Jan Van Looy
| 0 reacties
Waregem houdt de drie punten thuis
Foto: © SC

Al na 3’ opende Bjorn Deloof bijna de stand toen hij een voorzet van Jeffry Verhoeven richting doel trapte, David verhinderde knap de openingstreffer. Torhout reageerde met een gericht schot van De Sutter, maar ook Stefaan Vergote bewees zijn klasse. Meteen was de toon gezet in dit westvlaams onderonsje. Na 12’ opende Steev Yousfi ei zo na dan toch de score… tegen zijn eigen doelman, maar hij zette het zelf nog recht door de bal te ontzetten. Aan de 13’ had Bjorn Deloof dè kans aan de voet toen hij door Steev Yousfi werd aangespeeld, hij besloot echter pal op doelman David. In de 26’ vond Moerman sluipschutter De Sutter en die kopte de 0 – 1 voorbij Stefaan Vergote. Een corner van Steev Yousfi werd door Dimitri Geldhof tegen de lat gekopt (31’) . Een fout op Cédric Garni leverde voor de thuisploeg een vrije trap op op een niet onaardige plaats, Jeffry Verhoeven achter de bal en hij plaatste die netjes voorbij David in doel 1 – 1 na 32’.

De 2de helft begon spectaculair met eerst een prachtige redding van Stefaan Vergote op een plaatsbal van Paravizzini(47’) en aan de overkant probeerde Tim Boydens iets heel moois, maar zijn poging strandde op de dwarsligger. Kansen bleven toen even uit tot aan de 69’. Steev Yousfi trapte een slimme pas binnendoor naar Tim Boydens en die zette de bal mooi voorbij een kansloze David. (2 – 1) Kristof Dupont noopte vanuit een scherpe hoek David nog tot een redding in 2 tijden(72’) maar aan de 86’ kreeg hij de kans om de match te beslissen. Eerst zette hij nog een paar tegenstrevers op het verkeerde been, maar toen ging zijn schot compleet de mist in terwijl ook Jeffry Verhoeven klaar stond om in te tikken. Bijna meteen kreeg de Racing de rekening gepresenteerd toen na hoekschop Delreu uitpakte met een vluchtschot rakelings naast. In de 89’ nam Kristof Dupont dan toch alle twijfel op een verdiende overwinning weg toen hij van op eigen helft richting doel ging, en kalm genoeg bleef om doelman David een derde keer het nakijken te geven. 3 – 1

Met deze overwinning blijft “de rassing” op kop van de klassering en heeft het zijn lot in eigen handen om de eerste periode te pakken. Daarvoor moet het dan wel gaan winnen bij Maldegem. Naast het slechte nieuws eerder deze week, toen bleek dat zowel Tom Devos als Arne Houtekier zeker tot na nieuwjaar out zijn was er toch de prettige vaststelling dat Kristof Dupont en Tim Boydens, beiden al veel geplaagd met blessures dit seizoen net op tijd hun scherpte herwonnen en beiden maakten een mooie goal.