Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
Cappellen maakt gehakt van RC Mechelen
Giovanny Saelens

Voor de derde maal op rij scoorde Cappellen viermaal op verplaatsing. Ditmaal slaagde de tegenstander er echter niet in te scoren. Cappellen had in de eerste helft het betere van het spel en liep tot 0-2 uit. Na de rust trachtte Racing iets terug te doen, maar Cappellen liep in de slotfase tot 0-4 uit.

Cappellen startte met Geeraerts en Chergui in de basis. Nico Van Der Linden was immers in allerijl opgenomen in het ziekenhuis met een klaplong. De eerste kans was voor Mbemba, maar Ferket pakte. Cappellen nam de wedstrijd in handen en een dubbelactie Chergui-Devic werd door Schoenmaekers in één keer binnen getrapt. Severeyns kreeg op aangeven van Devic de kans om te verdubbelen, maar de kapitein faalde eerst. Even later was het wel raak toen Severeyns een actie Meeusen-Dekkers verzilverde. De thuisploeg reageerde via een kopbal van De Pree, maar Ferket stond op de juiste plaats. Een schot van Da Silva ging nog naast.

Na de pauze koos RC Mechelen voor vier spitsen, waardoor ze Cappellen terug drongen. Ferket ging in de voeten van Simeons en onderschepte een voorzet van Nechelput voor de neus van Vos. Na een uur zakte de druk weg en toen Severeyns de achterlijn haalde, mocht Meeusen de wedstrijd beslissen. Hermans kreeg nog rood na een overtreding op Severeyns en Devic liet op knappe wijze de 0-4-eindcijfers vastleggen.

Door deze ruime zege legt Cappellen de druk bij Dender en Waregem om morgen de volle pat te nemen, willen ze de kansen op de eerste periode gaaf houden. Volgende week zondag speelt RCFC thuis tegen Turnhout.