rupRupel Boom
Maldegem
0-1
79' Wim Roels
Datum: 30/10/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Rupel-Boom wint niet tegen hekkensluiter
Jan Van Looy
| 0 reacties
Rupel-Boom wint niet tegen hekkensluiter
Foto: © SC

Rupel Boom is er ook tegen de laatste van het klassement niet in geslaagd de punten thuis te houden en krijgt nu zelf de rode lantaarn toegestopt. Alle goede wil ten spijt, vooral Van Styvoort was zeer bedrijvig, moest de kelk tot op de bodem geledigd worden. Achteraan werd Kenny Laevaert duidelijk gemist en in het middenveld is, zeer logisch trouwens, Marc Schaessens nog op zoek naar wedstrijdritme. En vooraan is het rendement van de hardwerkende Tchami onvoldoende.

In het eerste uur van de wedstrijd was Jan Van Styvoort het gevaarlijkst. Na enkele mooie acties kende hij echter pech bij de afwerking. In de tweede helft noteerden we een doorbraak van Tchami. Op diens voorzet eindigde de poging van Raf Peeters via de doelman en een vreemde carambole niet in doel. In het laatste kwartier leek KRBFC het laken naar zich toe te kunnen trekken. Maldegem moest wat meer overtredingen maken en dit kostte hen een rode kaart na tweemaal geel.

Rupel Boom kon echter niet van de numerieke meerderheid profiteren. Haast onmiddellijk na de uitsluiting trapte doelman Engelborghs een bal onvoldoende ver. Bezoeker Roels trapte knap in één tijd en de bal verdween onhoudbaar in doel. Onze doelman hiervoor met alle zonden overladen zou overdreven zijn. De punten die Jo de afgelopen weken gered heeft indachtig, verplicht ons te zeggen dat je als team deze wedstrijd verliest. Immers het valt op dat er te weinig vuur in de groep zit. Geen over-mijn-lijk-mentaliteit. Wie zorgt voor een kentering?