Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Achter de Kazerne
Great Old wint clash Achter De Kazerne

Alles was in Mechelen klaar voor een groot voetbalfeest. Het draaide echter allemaal anders uit voor de Manenblussers, Antwerp ging met de drie punten aan de haal na een bitsige partij met een leuke eerste helft, gevolgd door een veel mindere tweede.

De wedstrijd kwam tien minuten later dan voorzien op gang vanwege een ongeval van een supportersbus van Antwerp. Bij de Great Old zat de Chinees Dong op de bank na het spuwincident van vorige week. KV Mechelen kon Camus en Beelenkamp recupereren. Antwerp had na de pandoeringen tegen Eupen en Kortrijk iets goed te maken en dat was te merken op het veld . Antwerp ging heel gedreven van start en was al na vijf minuten gevaarlijk. Op hoekschop kopte Biga de bal net over doel. Ook het eerste Mechelse gevaar vloeide voort uit een stilstaande fase. Een vrije trap van Goots kwam aan de tweede paal bij Dhont maar die schoot recht in de armen van Ristovic. In de twaalfde minuut schoot Lukanovic van dichtbij naast. Halverwege de eerste helft kwam Antwerp verdiend op voorsprong. Een hoekschop leverde alweer gevaar op, Verelst redde nog in eerste instantie maar Stankovski kon de rebound binnentikken. Na de 0-1 trok Antwerp terug en moest Mechelen proberen de druk op te voeren. Het was overigens een zeer bitsige eerste helft, vier Antwerpspelers kregen geel. Cissé, die Masina meermaals onderuit maaide, ontsnapte aan een rode kaart. KVM kon zich na de eerste vijfentwintig minuten herpakken en Ristovic tipte een schot van Goots over doel. Drie minuten later plaatste Goots een vrije trap net naast. Een volgende vrije trap van Goots spatte uiteen op de paal. Na het rustsignaal ontstond er nog een opstootje tussen spelers van beide clubs, maar scheidsrechter Van De Velde kon de gemoederen bedaren.

Net als in de eerste helft nam Antwerp ook in de tweede helft de beste start. In de 51ste minuut redde Verelst een harde vrije trap van Verjans. Na een tiental minuten ging KV toch weer drukken. Kansen leverde dat evenwel niet op. Vlak voor het uur ging Goots neer in het strafschopgebied maar de scheidsrechter liet doorspelen. KVM kon verder geen kansen creëren, behalve dan een poging van De Pauw die vanuit buitenspelpositie naast kopte. Antwerp was op counter wel nog dicht bij de 0-2. Verelst moest een bal uit de winkelhaak halen en Jansen kopte nog naast. KV Mechelen had het overwicht maar dwong zeer weinig kansen af in de tweede helft en zo bleef Malinwa met nul punten achter. Ook na het laatste fluitsignaal vond er nog een opstootje plaats. Enkele Antwerpspelers provoceerden de KVM-aanhang en Steven Ribus ging hierop in. Hierna bleef alles relatief rustig. Royal Antwerp FC boekte na een sfeervolle wedstrijd een licht gevleide overwinning op KV Mechelen dat verweesd achter bleef.

lees de reacties van beide trainers >>

KV MECHELEN: Verelst, Beelenkamp, Dhont, Van Briel, Vanbelle, Camus(73'Coppens), De Pauw, Peeters, Verheyden(46'Ribus), Masina, Goots

ANTWERP: Ristovic, Biga, Tomsin, Cissé, Lavan, Verjans, Jansen, Di Gregorio, Stankovski(84'Dong), Lukanovic(78'Jaquemyn), Fedorow(68'Neagoe)

DOELPUNT: 23'Stankovski 0-1

GEEL: Fedorow, Stankovski, Jansen, Cissé, Tomsin