Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Spetterende 2de helft in VW - KBHZ
Kenneth Ringoot

In Hamme stond zondagnamiddag een zespuntenwedstrijd op het programma, dat zag men ook aan het spelbeeld, beide ploegen hadden in de eerste helft schrik om te voetballen en zo een doelpunt tegen te krijgen. Dit leidde vooral tot voetbal op het middenveld en af en toe kleine kansjes.

De eerste echte kans was er pas in de 40ste minuut, Oyen legde goed terug tot bij Brouwers en Baert moest plat gaan op diens schot. In dezelfde minuut moest ook Lenaerts ingrijpen aan de overkant op een kopbal van Flies. We leken dan vertrokken, want 2 minuten later zonderde Reigel De Meyer af voor doelman Lenaerts, deze kwam goed uit en hield de 0-0 ruststand op het bord. Na de rust een heel ander spelbeeld, de spelers van Verkempinck trokken meteen in de aanval. Dit resulteerde in twee goede kansen in de 47ste minuut met Djamba-Shango in de hoofdrol. Eerst legde hij goed terug op De Meyer en die trapte net naast. Even later stuurde diezelfde Djamba-Shango Flies diep, maar Lenaerts ging alweer uitstekend in de voeten.

Twee minuten later was het dan toch raak. Koppen mocht een verre inworp nemen, Karel De Smet kon verlengen met het hoofd en Flies trapte in één tijd voorbij doelman Lenaerts. De toon was gezet want in de 52ste minuut maakte Mampuya de actie in de grote rechthoek, zijn lage voorzet werd in corner gewerkt. Petrovic gooide de bal scherp voor doel en Oyen kopte onfortuinlijk in eigen doel. In de 55ste minuut was het hek helemaal van de dam als Flies tussen twee verdedigers glipt, Jacky Peeters trok aan de noodrem en werd terecht uitgesloten.

In de 65ste minuut kwam een geïnspireerde Butera de leeggelopen Mampuya vervangen. De ex-RWDM speler zorgt meteen voor gevaar want in de 69ste minuut bezorgde hij de bal scherp voor doel, waar Flies voor zijn tweede goal van de middag aantekende. Amper een minuutje later profiteerde Butera optimaal van de ruimte die hij kreeg en hij stiftte de bal over een uitgegleden Lenaerts, zijn schot aaide de buitenkant van de paal. In de 78ste minuut haakte de ingevallen Wouters Butera in de grote rechthoek langs achter, de scheidsrechter gaf echter geen strafschop, maar een hoekschop, hier kwam geen gevaar uit voort. Hamme had geen medelijden met de tien resterende spelers van KBHZ, want in de 81ste stuurde Flies Djamba-Shango diep en die werkte beheerst af, hij gunde het Hamse publiek er nog een salto bovenop. Flies, die uitdrukkelijk op zoek was naar zijn derde treffer, kreeg deze dan ook vijf minuten voor tijd als hij diep gestuurd wordt door Butera.

Een zwakke eerste helft met angstig spel van beide ploegen maar ruimschoots goedgemaakt in de tweede helft, Verkempinck joeg zijn mannen naar voor en Beringen Heusden-Zolder kreunde onder al deze druk. We moeten echter de moed van de Limburgers bewonderen want ook met tien bleven ze toch voor de eerreder gaan, waardoor er achteraan gaten vielen en Hamme gevat kon counteren. De groen-witten van Capa kamperen nu op de voorlaatste plaats terwijl Hamme toch weer een beetje ademruimte krijgt. [AN] [WA]