Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Topper in tweede werd ware thriller
Niels Hendriks

De topper tussen KVSK United en Waasland werd een ware thriller. De bezoekers stonden na 55 minuten spelen met 1-3 aan de leiding. Maar in het laatste halfuur scoorde de leider nog drie keer en hield alsnog de drie punten thuis.

In Lommel stond de topper van de achttiende speeldag geprogrammeerd tussen leider KVSK United en het nummer vier, RS Waasland. United behaalde na de winterstop vier op zes tegen KV Mechelen en Dessel. Waasland klopte OH Leuven en Antwerp dus het beloofde een erg interessante partij te worden aan de Gestelsedijk. Al na vier minuten klommen de bezoekers op voorsprong via Derycke. KVSK kon hier maar weinig tegenover zetten maar na een halfuur spelen kwam het toch op gelijke hoogte via Wouter Scheelen. Tien minuten later was het echter opnieuw raak voor Waasland. De onvermijdelijke Kristof Arys maakte er 1-2 van, dit was meteen ook de ruststand.

Na nog geen tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft leek de partij beslist wanneer Leemans de bezoekers op 1-3 bracht. Maar wat in Mechelen kon moet ook nu weer kunnen zullen de mannen van Peter Balette gedacht moeten hebben. En zo geschiede, Marcos Pereira bracht met twee doelpunten in enkele minuten tijd United terug op gelijke hoogte. En KVSK United kwam zelfs nog op 4-3 dankzij een Waaslands been. Het bleef nog spannend tot het einde maar het bleef echter 4-3 in Lommel. KVSK United toonde nog meer eens hun mentale weerbaarheid en blijft thuis ongeslagen. Voor Waasland is dit uiteraard een serieuze opdoffer, daarbij ziet het Hamme over hen naar de vierde plaats springen.