Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Doelpuntenkermis in Hamme
Bart Hermans

Hamme kwam al snel op voorsprong wanneer Petrovic met een schitterende vrije trap de 1-0 op de bordjes zette. De vreugde was van korte duur want de bezoekers konden al vlug gelijk maken via El Kanchaf. Maar het bleek de eerste helft te worden van Hamme-speler Petrovic. Hij gaf twee schitterende voorzetten die De Meyer en Flies maar voor het inkoppen hadden. De ruststand in het Vigor Wuitensstadion was dan ook 3-1.
De ingevallen Dimvula zorgde ervoor dat Nouhass de aansluitingstreffer kon scoren en zodoende was er weer spanning in de wedstrijd. Ronse ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en net toen die in de lucht scheen te hangen sloeg de thuisploeg dodelijk toe. Het was subersub Mampuay die zijn naam eer aandeed. Eerst gleed Djambo Shango zijn voorzet in doel en twee minuten later kon Flies zijn tweede van de avond én twaalfde van het seizoen scoren. Tenslotte legde invaller Butera de 6-2 vast.

Hamme nestelt zich zo op de vierde plaats in het klassement en kan stilletjes blijven dromen van de eindronde. Ronse moet opletten dat ze niet in de degradatiezone terecht komen.