Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Orphale Cruckestadion
Antwerp klimt verder op in de rangschikking
Joeri De Ren

In een spectaculaire eerste half uur kon Antwerp de thuisploeg duidelijk overklassen.  Na een korte studieronde kon Antwerp op zoek gaan naar de voorsprong.  Mits winst zouden de Antwerpenaren opklimmen naar een gedeelde zesde plaats in de rangschikking.

Eerst is er een slecht gerichte poging van Simpson.  Reeds na tien minuten echter klimt Antwerp op voorsprong.  Simpson borstelt met Engelse precisie de bal in de box en Alain Van Mieghem klimt hoger dan de ganse verdediging van Ronse.  De verdediger knikte de bal onhoudbaar binnen. Op het kwartier dreigt Antwerp via Dong die voorlangs schiet.  De eerste dreiging van Ronse is er kort daarna wanneer Rubenilson een kans de nek omwringt.

In de 25e minuut reeds verliest Antwerp Verjans die naar het hospitaal gevoerd wordt.  Vermoedellijk een zware belssure aan de lies kan de Antwerpse kapitein wel eens enkele weken afwezigheid kosten.  Net na het half uur krijgt Dong de bal aangespeeld op rechts.  Na afloop van een mooie rush en dito passerbeweging knalt de trefzekere Chinees zijn 17e van het sezoen tegen de netten.  Hij is nu officiel topschutter in tweede klasse.  De laatste kans is voor Ronse in de 33e minuut maar Hernout benut de schietkans niet.  Antwerp controleert de wedstrijd en speelt zichzelf zonder problemen naar de rust toe.

In de 46e minuut dwingt Ronse reeds een doelkans af.  Ristovic kan de poging van Nouhass pareren met de voeten.  In de 52e minuut kan Antwerp dan voor het eerst profiteren van de ruimte die er komt door het offensief van Ronse.  Stankovski zoekt naar een schietkans en eens die gevonden is is er een goede Paul nodig om hem van een doelpunt te houden.  De hieruitvolgende corner komt op het hoofd van Dong die doorkopt naar Van Mieghem aan de tweede paal.  Van Mieghem kopt de bal in en deze wordt door een Ronse verdediger voor de lijn gestopt.  Enkele minuten later mist  Ronse de gelijkmaker tot 2 maal toe : eerst kopt Boukhelifa op Ristovic van zeer kort bij doel en daarna schiet Rubenilson de rebound van dichtbij tegen Simpson die op de doellijn staat.

De inspanningen van Ronse worden beloond net voor het uur.  Duquesnoy zet mooi voor en zondert Rubenilson af voor de keeper.  De aanvaller controleert en knalt droog binnen aan de 1e paal.  Een verdiende aansluitingstreffer.  Ronse blijft dreigen.  Er is een kopbal van Nouhass die maar net over gaat.  Dan krijgt Ebanks-Blake twee schietkansen en de tweede blijkt de goede.  Nadat hij een man uitkapt schiet hij droog binnen, de keeper op het verkeerde been zettend.  1-3 en de buit lijkt binnen.  Dit is echter buiten Ronse gerekend.  Eerst mist El Kanchaf nog zijn schot maar net in het laatste kwartier scoort hij met het hoofd de tweede ansluitingstreffer van de avond.  Enkele minuten later duwt Hernout een mooie crsoss over de dwarsligger en dan gaat het licht en beetje uit bij Ronse.  Antwerp tracht het spel terug te verleggen in de andere richting en crëeert enkele kansen via Stankovski en Ebanks Blake.  Antwerp versiert nog de grootste kans in de 89e minuut.  Lukanovic werkt zichzelf vrij en komt in schietpositie.  Zijn schot strandt echter op de staak.