Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen verliest van Eupen
Truyens Himke

KV Mechelen heeft er alweer een slechte wedstrijd opzitten, ditmaal kwam de tegenstander uit de Oostkantons. KAS Eupen scoorde reeds vroeg in de wedstrijd en mocht zich na 90 minuten winnaar noemen via dit ene doelpunt.

KV Mechelen, dat dringend nood heeft aan een overwinning, speelde voorin alleen met Patrick Goots. Criel bleef op de bank en hierdoor was er weinig offensieve kracht in de ploeg van Kanacki. Maar ook de Duitstalige ploeg kon de punten best gebruiken, Eupen behaalde uit de laatste vijf wedstrijden slechts drie punten.

Het waren de bezoekers die het beste aan de wedstrijd begonnen en meteen het mes op de keel zetten. Met schoten uit de tweede lijn dwongen ze Verelst meteen tot alle aandacht op de wedstrijd. Het enige dat Mechelen hier tegenover kon stellen was een zwak schot van Bert Dhont, dat net naast de goal van Jacquemin belandde.
Aan de overzijde was het wel raak: nadat de Mechelse defensie in loeren werd gelegd, ronde Guillaume Gillet beheerst af. 0-1 en de Maneblussers op achtervolgen aangewezen. Eupen speelde nu op de counter en hield achteraan de touwtjes strak in handen. Malinwa kreeg het zeer moeilijk om nog in de buurt te geraken van de Eupense goal en de enige keer dat het daar dan toch in slaagde, redde Jacquemin spectaculair. Het spelniveau Achter de Kazerne zakte voor de zoveelste keer dit seizoen onder nul en kon geen van de toeschouwers verwarmen. Het was Eupen dat net voor rust nogmaals als gevaarlijkste uit de hoek kwam, Verelst moest alle moeite doen om de doorgebroken Colin af te stoppen. De rebound die daarop volgde werd door een uitstekende Verelst opgevangen.

Osman Serbest, die niet aan zijn beste seizoen bezig is, werd vervangen door Bram Criel. Kanacki hoopte om op die manier voor meer gevaar te zorgen. En tijdens de eerste minuten was dat ook zo, maar al snel was het Eupen dat het roer overnam. De alweer attente Verelst zorgde ervoor dat Mechelen niet dieper wegzakte door eerst een rommelige fase tot een goed einde te brengen en nadien de bal van Marechal onschadelijk te maken.
De laatste strohalm waar Mechelen zich aan kon vastklampen was de inbreng van Kanene. Maar ook dat leverde niets op, een zwak geelrood kreeg zelfs geen enkele pass tot een goed einde. Het was nogmaals Verelst die voor spektakel moest zorgen toen hij alweer Marechal van scoren kon beletten. Deze laatste had van Van Zundert de vrije loop gekregen, maar Verelst kroonde zich tot Mechelaar van de wedstrijd.

Behalve dat KVM alweer een ronduit slechte wedstrijd speelde, valt er niet veel te zeggen. Indien er niet gauw verandering in komt zal het nog zeer lastig worden voor Malinwa. Met nog drie wedstrijden te gaan tegen ploegen uit de linkerkolom ziet het er alvast niet veelbelovend uit. [AN]