Stadion: Guldensporenstadion
Paal en lat houden KV Kortrijk uit eindronde
Yves Decock

KV Kortrijk was de grootste kanshebber om als laatste club deel te nemen aan de eindronde, daarom was het wel verplicht te winnen van Union Sint-Gillis, de 15de in de stand. Er was veel volk komen opdagen en de sfeer in Guldensporenstadion was dan ook schitterend.

Kortrijk ging er meteen voor drukte het gaspedaal helemaal in. Dat resulteerde in een eerste grote doelkans. Landu Tubi kan doorgaan en draait zich vrij voor de doelman die zijn schot in hoekschop pareert. Deze hoekschop werd door Houzé via de grond net niet tussen de palen gekopt. Union prikte even tegen, Duchatelet had alle ruimte maar kopte eveneens naast doel. Enkele minuten later verwittigde Union de West-Vlamingen voor de 2de keer via een kopslag van Scozzari. Kortrijk hield vanaf dan de deuren dicht en kwam heel scherp uit zijn acties. Na 13 minuten was Capilla alleen op weg naar het doel maar werd vrijwillig onderuit gehaald door Keromest. De scheidsrechter vergat hier de rode kaart te geven aan de overtreder en bedankte hem enkel met geel. KVK liet het niet aan hun hart komen en voelde dat de openingstreffer er voor de rust nog inzat, Landu Tubi ging er op snelheid nogmaals vandoor maar plaatst zijn schot op de voeten van doelman Coppens. Union had geen verhaal meer tegen het Kortrijks combinatievoetbal. De laatste twee kansen van de eerste helft kwamen dan ook van Kortrijkse zijde, Houzé kopte eerst op stilstaande fase naast en 10 minuten later deed hij het nog eens na maar kopte deze keer in de handen van de doelman. Ondanks de vele kansen gingen we met brilscore de rust in.

Na de rust vond vertrekkend KVK trainer Manu Ferrera om meer aanvallend kracht bij te brengen, Nong kwam de spits versterken ten nadele van een speler minder op het middenveld. Nong gaf meteen zijn visitekaartje af. Landu Tubi kopte de bal door naar de vrijstaande Nong maar Coppens sprong met een kattesprong nog in de voeten van de aanvaller. Eén minuut later kende Kortrijk wel heel veel ongeluk. Op aangeven van Jarakovic kon Nong nog eens uithalen maar de doelman red met de vuisten, de rebound werd door Calvo op de slof genomen maar weeral zat de Union doelman er met de vingertoppen bij. Nog een minuut later was gerechtigheid dan toch geschied. Nong pakte uit met een prachtige soloactie en plaatste de bal subliem in haak. 1-0, het feest was losgebarsten maar op dat moment dwaalde plots het vreemde spook in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk zakte als een pudding ineen en beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Union die zelf geen deftige actie in elkaar kon timmeren maakte gebruik van de ruimte om zelf te beginnen voetballen. KVK kon nog eventjes dreigen via een schot van Calvo en een vrije trap van Jarakovic. Een kwartier voor tijd kopte de ingekomen Union spits Bongumba de bal onhoudbaar in de winkelhaak. Kortrijk plots toch geen eindronde meer... KVK had nog een kwartier om dit goed te maken en ging er volop voor, het speelde daarbij plots maar met 3 verdedigers meer en 5 spitsen! Dit resulteerde in nog een pak open kansen. Zeven minuten voor tijd kopt de ingekomen Gezelle een center van dichtbij op de lat, nog geen één minuut later kende Kortrijk alweer brute pech, Aloys Nong kapte zich vrij en schoot hard naar de hoek maar de bal ketste via de paal terug in het veld. KVK probeerde nog een laatste slotoffensief maar kon het vereiste doelpunt niet meer scoren waardoor de score 1-1 bleef en de eindronde nog uit handen werd gegeven.