Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk wint na goal Cousin
Giovanny Saelens

Vanmiddag heeft KV Kortrijk met het kleinste verschil gewonnen van SK Deinze. Bob Cousin maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Na de nederlaag in Ronse moesten Jarakovic, Demets en Capilla op de bank plaats nemen.

Na 7 minuten in de wedstrijd stonden alle KVK-supporters al negatief tegenover scheidsrechter Moons. Nong werd foutief neergehaald in het strafschopgebied en de ref wees naar de stip, maar enkele seconden later keerde hij vreemd genoeg terug op die beslissing. Landutubi, die zijn eerste competitiewedstrijd speelde voor KV Kortrijk, gaf even later een voorzet, maar Nong trapte de bal over. Op het kwartier mocht keeper Vandoorne van KV Kortrijk zich voor de eerste keer tonen op een schot van Grozdanic. De Veekaa dreigde nog eventjes met een vrije trap van Makhloufi, die in de handen van de keeper belandde, maar Deinze deed zeker niet onder. Vandoorne was opnieuw paraat op een schot van Lambin. Daarna kopte Landutubi net naast.

Beide ploegen kwamen goed weg toen de scheidsrechter twee keer de rode kaart niet bovenhaalde. Eerste werd Verbrugghe neergehaald door Rosseel, die al geel bezat, maar er werd geen kaart getrokken. Ook Makhloufi kreeg geen rood na een agressieve reactie op een Deinze-speler. De scheidsrechter bleef opvallen toen Grozdanic twee meter buitenspel stond, maar toch mocht doorgaan. Gelukkig voor Kortrijk kon Vandoorne opnieuw redding brengen.
Op het einde van de eerste helft mocht ook doelman Denijs zich eens tonen op kansen van Nong en Makhloufi. In de eerste helft zagen we langs beide kanten doelpogingen. De uitblinker was Vandoorne, de slechtste man was scheidsrechter Moons.

In de tweede helft kwam de eerste kans voor de West-Vlamingen. Makhloufi trapte op doelman Denijs. Tien minuten later krijgt ook Deinze nog een kans, maar Lambin kopt centimeters naast. Daarna was het veldoverwicht terug voor KV Kortrijk. Nong miste opnieuw een kans. De tweede helft was langs beide kanten zwak, tot Cousin vanop dertig meter de bal heerlijk in de bovenhoek knalde.

Net na de aftrap was het bijna 2-0, maar Denijs bracht redding op een schot van Aloys Nong. Enkele minuten later kwam Landutubi enkele centimeters te kort om een voorzet van Hempte in doel te verlengen. Daarna begon Deinze aggressief uit de hoek te komen. Christian Landutubi werd ongestraft tegen de hekken gelanceerd. Jarakovic kwam de geblesseerde spits vervangen. Niet veel later werd Chen zwaar onderuit gehaald en deze keer was het wel een rode kaart. Ivens mocht vroegtijdig gaan douchen. Kortrijk gaf daarna geen ruimte meer weg en zo wonnen ze met 1-0.