Stadion: Stade Edmond Leburton
Antwerp gaat voor de bijl in Tubeke
De Nijs Michael

In de eindronde van de tweede klasse kreeg Antwerp vanavond meteen een moeilijke verplaatsing voorgeschoteld. The Great Old moest op bezoek bij Tubeke, de nummer twee uit de reguliere competitie.

Dat Tubeke geen hapklare brok was voor Antwerp bleek al meteen. De thuisploeg schoot het best uit de startblokken en van aanvallende intenties bij de bezoekers was aanvankelijk weinig te merken. Het eerste kansje was voor Gailly, zijn schot ging een tweetal meter naast het doel van Ristovic. Antwerp reageerde via Olguin, maar zijn zwakke kopbal zorgde voor weinig dreiging. Dan nam Tubeke de match volledig in handen, er volgde meermaals dreiging, maar het was tot de elfde minuut wachten op een echt grote kans. Njock kopte de voorzet van Broeckaert van dichtbij over.

Een minuut later flirtte Njock opnieuw met de openingstreffer, maar deze keer haalde Ristovic de bal uit de winkelhaak. Het was maar uitstel voor Antwerp: Na 22 minuten flaterde Addo in de bezoekende verdediging, Njock profiteerde en ging alleen op doel af. Deze keer faalde de aanvaller niet, hij schoot de 1-0 droog tegen de netten. Plots werd Antwerp wakker, nog geen twee minuten later schoot Utaka in het zijnet. Op het half uur kregen de bezoekers dè kans op de gelijkmaker, maar Slovic zag zijn poging uit elkaar spatten tegen de onderkant van de deklat. Antwerp nam de match vanaf dan in handen, maar tot echt grote kansen kwam het in de eerste helft niet meer

Na de rust was de eerste kans voor de thuisploeg, Mununga kopte nipt over. Antwerp nam opnieuw het initiatief over, maar toch was het Tubeke dat de grootste kansen afdwong. Zo kwam Lambot dicht bij een dubbele voorsprong, maar Ristovic bracht redding. Vervolgens kregen beide ploegen nog enkele kansjes, maar het was wachten tot op het uur voor een nieuwe grote kans. Toen kregen zowel Pivaljevic, tot twee keer toe zelfs, als Utaka de kans om de gelijkmaker op het bord te schieten, maar beide heren kraakten hun schot en daardoor kon de thuisdefensie in extremis ontzetten.

Antwerp probeerde het vervolgens vanop afstand via Olguin, Van Hemert en Jelicic, maar tevergeefs. De bezoekers konden geen vuist meer maken, Tubeke kwam zelfs nog enkele keren dicht bij de 2-0, maar Ristovic kon een dubbele achterstand voor The Great Old vermijden. Het bleef dus 1-0, een droomstart voor Tubeke en het slechtst mogelijke scenario voor Antwerp. Rood-wit is nu verplicht om te winnen van KVSK United of de promotie naar eerste klasse is nagenoeg onhaalbaar.