Stadion: Stedelijk Sportstadion
Tubeke wint bij KVSK United
Tim Buedts

VOORAF

KVSK United stond na de nederlaag uit in Antwerp voor een cruciale partij tegen eindrondeleider Tubeke. Tubeke liep op wolkjes na de zeges tegen Antwerp en O.H. Leuven en hoopte hun leidersplaats in de eindronde te verstevigen en een flinke stap richting eerste klasse te zetten.

ZWAKKE EERSTE HELFT
Tijdens de eerste vijf minuten was het al Tubeke wat de klok sloeg. Het voetbalde enkele halve kansen bijeen en een doelpunt van David Vandenbroeck werd al in de derde minuut afgekeurd wegens buitenspel.

Gaandeweg nam KVSK United de partij over, maar tot echt doelrijpe kansen leidde dit niet. Net na het halfuur haalde Ahmet Öcal uit, maar zijn gekraakt schot werd van de lijn gehaald. Tussendoor vielen er enkel een paar halve kansjes, en een gele kaart te noteren voor United-speler Kevin Franck.
Toen even later een vrije trap van Robbie Van de Weyer door Thierry Berghmans uit zijn doel werd geranseld leek een laatste offensief voor de koffie in de maak, maar behalve een kopbal van Öcal die over en naast ging bleef dit uit.

STERKER TUBEKE

Een duidelijk sterker Tubeke kreeg vijf minuten na pauze hun eerste kans. Op een voorzet kon Gauthier Diafutua zich echter niet voldoende doorzetten en kopte naast. Hierna viel de wedstrijd volledig stil en kon Tubeke nog slechts enkele halve kansen bijeen voetballen. United kwam al helemaal niet meer in het stuk voor. Het thuispubliek kreeg enkel nog slechte passes en mislukte combinaties voorgeschoteld.

GOAL

Het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart en tien minuten voor affluiten mocht Yohan Brouckaert aanleggen voor een hoekschop. Benjamin Lambot kopte de bal voorbij doelman Tom Muyters.KVSK United werd wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar een verraste Van de Weyer kon niet afdrukken na een vrije trap.
Even later kon Rabonso Benjamin Mapumba voor Tubeke de match helemaal beslissen, maar hij besloot, alleen voor de keeper, naast.
In blessuretijd trapte Mike De Koninck voor KVSK United de bal een laatste maal in de rechthoek. Harald Pinxten zette zich goed vrij, maar besloot over. Julien Charlier had aan de overkant nog kans op de 0-2, maar ook zijn kopbal vloog over.

SLOT

Tubeke won nu ook zijn derde wedstrijd in de eindronde en laat zo KVSK United verweesd achter. De Limburgers volgen nu al op zes punten van de leider en lijken uitgeschakeld voor promotie naar eerste klasse. Enkel Antwerp, dat vandaag won van OH Leuven, lijkt Tubeke nog te kunnen bedreigen.

Auteur: Jens Selis