Stadion: Stade Edmond Leburton
Tubeke buigt achterstand om en pakt 12 op 12
De Nijs Michael

Tubeke lijkt goed op weg naar de promotie, de Waals-Brabantse tweedeklasser toonde zich nu ook thuis de betere van KVSK United. Door deze zege pakt 'het lelijke eendje' uit de eindronde een twaalf op twaalf.

KVSK United moest absoluut winnen om nog kans te maken op promotie, maar het was de thuisploeg die het best van start ging. Zo kreeg onder andere Kabongo een kans, maar hij kopte de voorzet van Broeckaert over doel. Het sein voor KVSK United om de match in handen te nemen. De Lommelse club kwam een eerste keer dreigen via Oris, diens grondscherend schot werd echter gestopt door doelman Berghmans. Na een goede twintig minuten kreeg Tubize dan weer een kans via Kabongo, hij schoot echter voorlangs.

Vervolgens trok United de partij helemaal naar zich toe. Beyens leek op weg naar de 0-1, maar de teruggekeerde Remy voorkwam het openingsdoelpunt. United ging door en Vandeweyer schoot op doel, het knappe schot van de United-speler spatte echter uit elkaar tegen de paal. Even later werd de aanvalsdrift van de bezoekers toch beloond: Beyens gaf een gemeten voorzet naar Oris, die deze keer wel raak trof. Tubize was voor het eerst in deze eindronde op achtervolgen aangewezen, de club probeerde dan ook nog voor de rust te reageren via Remy, zijn omhaalpoging ging echter over het doel.

Na de rust was het Tubize dat op zoek ging naar de gelijkmaker en die kwam er ook, al had de leider daarbij wel de hulp nodig van de bezoekende verdediging. Pinxten kopte een bal slecht terug en Lepoint was er als de kippen bij om de 1-1 op het bord te zetten. United was helemaal van slag en dat had men bij Tubize door, de thuisploeg ging dan ook voluit op zoek naar de drie punten. Via Stuckens kwam de onverdiende overwinning voor Tubize er ook nog, hij kopte een corner van Mununga in doel. Diezelfde Mununga stuurde even later Charlier op weg naar doel en die faalde niet: 3-1, meteen de eindstand.

Co-auteur: Kersten Steurbaut