ohlOH Leuven
lomLommel SK
Datum: 01/06/2008 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 5
Stadion: King Power at Den Dreef
United laat Leuven puntenloos
Giel Vermeulen
| 0 reacties
United laat Leuven puntenloos
Foto: © SC

Zondagnamiddag speelden de twee onderste ploegen uit het eindrondeklassement tegen elkaar. KVSK United kwam op bezoek bij OH Leuven. Ook deze keer kon Leuven het niet waar maken, het verloor van United met het kleinste verschil.

Spectaculair was de eerste helft niet. We zagen enkele mooie acties van beide kanten. En hoewel de mooiste kansen voor de thuisploeg waren, konden we net als in vorige wedstrijden geen afwerking zien. United creëerde via Delande twee kansen waaronder een kopbal van de nummer vier. Een bal van hem belandde ook een keer in het zijnet. Een eerste grote kans voor Leuven kwam er net voor het laatste kwartier na een actie van Haghedooren, die de bal via Janssens bij Brogno bracht. De bal rolde nipt naast. Opnieuw Haghedooren probeerde hierop rechtsreeks op doel, maar United doelman Muyters kon te makkelijk pakken. Net voor de rust zette Brogno goed voor op Janssens, deze kwam net te laat voor de grootste kans voor Leuven tot dan toe. Het werd rusten met een tussenstand van 0-0 op het scorebord.

De tweede periode begon al direct met een doepunt van de bezoekers, op naam van Wouter Scheelen. OHL kon niet veel weerwerk bieden en maakte het zichzelf niet makkelijker. Met voet vooruit ging Fredrik De Winne hard in op Scheelen, hij werd de douches in gestuurd met rood. Even later trapte Haghedooren van tegen de middenlijn aan op de deklat van het Lommelse doel, een prachtschot maar, helaas voor Leuven, ook niet meer. Het verschil in aantal spelers werd ook merkbaar. Leuven gaf het spel uit handen en creëerde geen kansen meer. En hoewel United de betere ploeg was, werd er ook van die kant niet meer gescoord. De pas ingevallen Vanaken besloot wel nog eens keihard tegen de lat in een fase waar de bal makkelijk had kunnen binnengaan in het voordeel van de Limburgers.

United liet Leuven achter met evenveel punten als waarmee het begonnen was en heeft nu zelf 6 punten.
Winnaars thuis deze match waren de supporters die tot het einde hun Leuven bleven aanmoedigen. Tijdens de wedstrijd werd ook de winnaar van de eindronde bekend. OHL speelt donderdag tegen die winnaar die Tubize heet. Tubize won deze vijfde speeldag van Antwerp FC met eveneens 0-1.

 

2e klasse

 Eindronde: speeldag 5