Datum: 05/06/2008 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 6
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Antwerp wint opnieuw van KVSK United
Jens Selis
| 0 reacties
Antwerp wint opnieuw van KVSK United
Foto: © SC

KVSK United en Antwerp sloten vanavond hun eindronde af. Voor Warren Joyce was het tevens zijn laatste match als Antwerp coach. Na het seizoen wordt hij teruggeroepen naar zusterclub Manchester United waar hij de jeugd zal trainen. Voor Joyce wordt het wel een afscheid in mineur na de openlijke kritiek in de pers van Antwerp voorzitter Eddy Wouters. Vooraf werd de door blessure niet-spelende Marcos Pereira verkozen tot man van het seizoen voor United. KVSK United wou hun supporters een mooi slot van het seizoen brengen maar dit lukte echter niet. Antwerp won met 1-4.

ANTWERPSE EFFICIËNTIE

Na een korte studiefase was het KVSK United dat als eerste kon dreigen. De naar Aalst vertrekkende Kevin Franck kon alleen op Wauthy af maar Fränkel keerde op tijd terug. Ook hierna bleef United de wedstrijden controleren met enkele halve kansjes voor onder andere Franck tot gevolg.

Na balverlies bij de Antwerpse defensie leek Kevin Oris zelfs op weg naar het eerste doelpunt van de avond maar hij besloot net naast. Amper één minuut later kreeg United het deksel op de neus. Na slecht uitverdedigen van Harald Pinxten kon Jelicic aanleggen. Het leer verdween achter Tom Muyters in doel. 0.1. Het was de eerste keer dat Antwerp kon dreigen.

UNITED VERDIEND LANGSZIJ

United bleef echter niet bij de pakken zitten en leek in de negentiende minuut ook al gelijk te komen. Maar toen het schot van Oris via Wouter Scheelen binnenviel werd terecht voor buitenspel gevlagd. Het bleef al United dat de klok sloeg, Bjorn Beyens besloot nog naast maar in de 31ste minuut werd KVSK beloond voor de moeite. Oris kon na een hoekschop aan de tweede paal binnenkoppen. 1-1.

Eén minuut later ging Muyters na een afzwaaiende voorzet van Marco Gbarssin in de fout maar tot opluchting van de doelman dwarrelde de bal naast de verste paal. Vlak voor rust zette Scheelen nog is voor. Oris en Robby Van de Weyer liepen mekaar echter in de weg waardoor de bal naast belandde.
VERMOEID UNITED
De tweede helft begon veel minder vinnig dan de eerste. Slordige passen stapelden elkaar op. Net over het kwartier in de tweede helft viel er dan toch een eerste kans te voor de great old te noteren. Van Hemert kan van op rechts voorzetten. Olguin kopte de wenkende kans binnen. 1-2.

De Limburgers waren geslagen en Antwerp tikte United van het kastje naar de muur. Kenmogne besloot naast.
Eén kans kregen de duidelijk vermoeide Limburgers nog maar de kopbal van Delande werd door Wauthy overgetikt.

MOOI AFSCHEID JOYCE

Toen Kenmogne na een afgeweken voorzet de 1-3 mocht binnentrappen was de match gespeeld. Olguin kon zich vijf minuten voor affluiten nog vrijkappen en de 1-4 tegen de netten werken.

De Antwerpfans scandeerden de naam van Warren Joyce die zo nog een mooi afscheid van de oudste club van het land mocht vieren.

SLOT
Antwerp sluit de eindronde toch nog min of meer in schoonheid af. Voor een bleek KVSK United duurde de eindronde één helft te lang.

2e klasse

 Eindronde: speeldag 6