lomLommel SK
dooFC Doornik
Datum: 03/11/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Zwak Doornik onderuit bij KVSK United
Niels Hendriks
| 0 reacties
Zwak Doornik onderuit bij KVSK United
Foto: © SC

KVSK United heeft vrij makkelijk Doornik verslagen met 2-0. De score had echter hoger moeten oplopen maar KVSK United verzuimde dit.
 
Bij de thuisploeg kwam Franck in de ploeg ten koste van de Condé. Bij Doornik zat er geen Marc Varnier meer op de bank. Hij gaf eerder deze week zijn ontslag als trainer van Doornik. De eerste kans van de partij was voor Delande, maar hij besloot naast doel. Ook Doornik kon dreigen in het openingskwartier, thuisgoalie Muyters redde met de voet. Maar dan nam KVSK United de overhand in de partij. De beste kansen van United kwamen er via Pereira en Franck. United bleef op zoek naar het openingsdoelpunt, maar dit viel pas in de 37ste minuut. Delande kon zich doorzetten vanop links en hij bediende Pereira. De Braziliaan geraakte echter niet voorbij doelman Delwarte, maar Christophe Delande kon alsnog de rebound tegen de netten trappen, 1-0. Vlak voor rust werd het nog 2-0 toen Jochen Janssen een corner aan de tweede paal kon binnenkoppen.
 
Ook na rust domineerde KVSK United de partij. Franck was dichtbij de 3-0 na voorbereidend werk van Janssen en Pereira, maar een goede Delwarte bracht redding. Doornik kon niet meer dreigen en KVSK United kon de partij makkelijk controleren. Een kwartier voor tijd trof Van de Weyer de lat en ook Pereira vond even later het doelhout op zijn weg. De 3-0 leek er dan toch aan te komen toen Di Tullio handsspel beging in zijn eigen rechthoek. Maar Marcos Pereira miste de elfmeter.
 
Zo bleef het 2-0 aan de Gestelsedijk in het voordeel van KVSK United. Maar de thuisploeg had de score eigenlijk verder moeten kunnen opvoeren tegen een zwak Doornik.