Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade de la Neuville
Kortrijk verovert leidersplaats in Charleroi
Giovanny Saelens

KV Kortrijk is de nieuwe leider in tweede klasse. Het staat eerste na een 0-1 overwinning op OC Charleroi. Het was Brecht Verbrugghe die het enige doelpunt scoorde.

Voor het eerst sinds lang startte Daniel Calvo terug in de basis bij de bezoekers. Hij komt terug uit blessure. De voetbalgoden vonden dit echter te veel geluk voor KV Kortrijk. Reeds na zeven minuten moest Stéphane Demets afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De beloftevolle Mestdagh viel in.
De eerste kans viel te noteren na 23 minuten. Verbrugghe kopte een corner op de doelman. Bij Charleroi ging een vrije trap over. Het was de bezoekende ploeg die domineerde. Istvan Bakx zag zijn kopbal op Delferriere eindigen. Na 36 minuten kreeg KVK een uitstekende kans op de 0-1. Verbrugghe trapte van dichtbij op de doelman en Delferriere duwde de rebound van Calvo in corner. Die werd naastgekopt door De Ly. Vijf minuten voor rust was het dan toch zover. Na een schitterende actie van Bakx kwam de bal tot bij Verbrugghe die de 0-1 voorbij de doelman kon koppen. Dat was meteen ook de ruststand.

Na de rust gingen de bezoekers minder aanvallen, maar Charleroi kon ook geen kansen creëren. Pas in de 68ste minuut een eerste noemenswaardige kans, maar Mollez kon het schot in corner duwen. Even later ging een schot naast. Bij KV Kortrijk trapte Verbrugghe naast en schoot Calvo op de doelman.
Charleroi kreeg nog een kleine kans, maar de bal ging in het zijnet. Aan de overkant zag Bétrémieux zijn volley afwijken op een verdediger, maar Delferriere kon pakken. Het was bibberen voor de bezoekers in de slotfase. Eerst ging een afgeweken schot via de paal in corner en wat later moest Mollez de bal pakken.
De doelman moest daarna nog uitpakken met twee schitterende reddingen. Eerst kon hij verhinderen dat een lob in doel viel en hij kon een kopbal mooi uit doel ranselen, waarop hij vervolgens ook de rebound pakte. De laatste kans van de match was voor Charleroi, maar de bal werd naast gekopt. Het eindigde 0-1.

KV Kortrijk is zo de nieuwe leider in tweede klasse met één punt voorsprong op Hamme, dat verloor van Union. Het moet wel vermeld worden dat enkele achtervolgers één tot drie matchen minder hebben gespeeld dan de West-Vlamingen. Ze staan alvast leider tot in december, want volgende week is het bekervoetbal.