Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Namen pakt eerste punt in tweede
Niels Hendriks

UR Namen heeft zijn eerste punt te pakken in tweede klasse. Een zwak KVSK United geraakte op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Waalse nieuwkomer in tweede.

UR Namen kreeg aan de Gestelsedijk een warm ontvangst van de thuisaanhang gesteund door ook enkele Geel-fans. Op het veld maakte KVSK United het Namen niet echt moeilijk in het eerste halfuur. De enige dreiging van de thuisploeg kwam er via enkele corners die telkens over werden gekopt. Op het halfuur kwam Namen wel erg goed weg toen Beersaerts handspel beging in het eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Vinche legde de bal echter niet op de stip. Nog geen minuut later kreeg Jochen Janssen de kans om er alsnog 1-0 van te maken maar hij twijfelde te lang om af te drukken. United leek nu eindelijk gelanceerd en doelman Habran moest even later een schot van Pereira van onder de lat wegtikken. Enkele minuten voor rust was het opnieuw Pereira die de 1-0 aan de voet had toen hij alleen voor doel verscheen. Maar de aanvaller slaagde er niet in om doelman Habran te omspelen.

KVSK United begon aan de tweede helft zoals het aan de wedstrijd begon, te zwak om Namen te verontrusten. Een kleine tien minuten na rust moest Pinxten een fout begaan even buiten het strafschopgebied. De hierop volgende vrije trap week af en verdween voorbij doelman Schurmans. United vond hier geen antwoord op en kon alleen dreigen via een afgeweken schot van De Condé dat net naast ging. Vijf minuten voor tijd stond het nog steeds 0-1 voor Namen. Maar de Noord-Limburgers konden alsnog langszij komen toen een vrije trap van Marc Eberlé afweek en tegen de netten vloog. Een slotoffensief van United om alsnog de overwinning te pakken kwam er niet. En het was zelfs Namen dat tot twee keer toe dichtbij de winnende treffer kwam. Eerst werd een doelpunt terecht voor buitenspel afgekeurd en vlak voor affluiten miste Sbaa nog een dot van een kans.

Een erg teleurstellend KVSK United kon dus niet winnen tegen de kersverse tweedeklasser. Namen pakt dus in hun eerste match in tweede nationale al direct een punt.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]