lieLierse SK
bevBeveren
0-1
0-2
Datum: 08/12/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Beveren wint duel ex-eersteklassers
Tim Hendrikx
| 0 reacties
Beveren wint duel ex-eersteklassers
Foto: © SC

Gisteren heeft Beveren op het Lisp verdiend het treffen tussen de degradanten uit eerste klasse van vorig seizoen gewonnen. Door deze zege sluit Beveren terug aan bij de subtop, Lierse blijft opnieuw hangen in de onderste regionen van het klassement.

Bij Lierse startten Charlie Miller en de terug uit blessure gekeerde Bob Peeters op de bank. Van der Zijl stond terug in de basis, Mario Verheyen was geel geschorst. Bij Beveren ontbraken Davy Theunis en Andreas Manga omwille van schorsing. Voor Manga was dit de eerste in een reeks van vier.   Sadio Ba speelde hierdoor centraal achterin en Odouro mocht nog eens zijn kans gaan op de linksachter.
 
In de eerste helft, die al bij al weinig om het lijf had, waren de beste kansen voor Beveren. Ibou mocht in de 16 een bal vrij aannemen en controleren maar hij besloot te zwak en Van der Jeugt kon de schuiver vrij eenvoudig pareren.   Enkele minuten later stak Beveren opnieuw de neus aan het venster maar de volley van Sandy Martens suisde over. Bij Lierse moest het gevaar veelal komen van stilstaande fases maar Deelkens verontrusten konden ze echter niet.
 
In een aangenamere tweede helft vond Beveren dan toch vrij snel de weg naar de netten. De bedrijvige Chakir Lmaknafi verraste van op de linkerflank met een voorzet-schot keeper Van der Jeugt die de bal achter zich in doel zag belanden, 0-1. Een kwartier later stond het al 0-2.  Ibou werd op aangeven van Tokpa diep gestuurd, de Beverse topschuuter faalde deze keer niet en trapte zijn 10de van dit seizoen binnen.
 
Pas na de 0-2 voerde Lierse de druk op en kon het ook voor gevaar zorgen. Trainer Herman Helleputte bracht na zes weken inactiviteit Bob Peeters in de ploeg en lange Bob zorgde al meteen voor dreiging met een rake kopslag. Deelkens moest zich strekken en kon nog net met de vingertoppen de bal uit de linkerbenedenhoek tikken.
 
Verdere uitgespeelde kansen bleven uit en zo was de 7de nederlaag voor Lierse een feit. Beveren behaalde zijn 4de uitoverwinning van dit seizoen en zette zijn uitschuiver van vorige week tegen Doornik meteen weer recht.