Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Resterende verslagen speeldag 2
Bart Hermans

Van de wedstrijd KV Kortrijk – Antwerp kreeg u een uitgebreid verslag. De andere matchen van de tweede speeldag hebben we voor u gebundeld.

Olympic Charleroi – VW Hamme: 0-6
15' De Meyer 0-1, 44' De Ridder 0-2, 69' De Meyer 0-3, 71'Van Hyfte 0-4, 80' Van Hyfte 0-5, 84' De Oliveira 0-6

Vigor Wuitens Hamme blijft het uitstekend doen in de tweede klasse. Nieuwkomer Olympic Charleroi dat uitstekend aan de competitie was begonnen werd verpletterend verslagen. Het waren Steve De Ridder en Mulisa die hun stempel vrije snel op de partij drukten. Met hun infiltraties deden ze de thuisploeg keer op keer pijn. Hamme domineerde de partij en scoorde op het kwartier een eerste keer. Een afgeweerd schot van De Ridder werd door De Meyer in doel geschoten. Een minuut later had het al 0-2 kunnen zijn maar Van Hyfte schoot deze kans over. Charlerloi kon geen vuist maken en kreeg De Ridder niet aan banden gelegd. Kort na het halfuur kon de spits opnieuw alleen doorgaan maar gelukkig voor de thuisploeg had Delferrière een knappe redding in huis. Kort voor de rust was het dan toch raak voor de spits, hij scoorde zijn zesde van het seizoen en zorgde zo voor een 0-2 ruststand. Na de rust ging Hamme op het zelfde elan verder en voerden de Oost-Vlamingen via opnieuw De Meyer en Van Hyfte de score op tot 0-4. Charleroi moest de kelk tot op de bodem ledigen want in de laatste tien minuten scoorde Hamme nog twee keer. Opnieuw Van Hyfte en de ingevallen De Oliveira zorgden voor de 0-6 eindstand. De Hammenaars kregen na de wedstrijd zelfs van het thuispubliek een staande ovatie. Volgende week zondag ontvangt Hamme het West-Vlaamse Kortrijk voor een ware topper.

KVSK United – Union SG: 2-2
9' Franck 1-0 (str.), 34' Kéromest 1-1, 39' Franck 2-1, 76' Martens 2-2

De Limburgers namen de beste start maar een schuiver van Pereira ging net naast. Aan de overkant haalde Demhala uit maar Schurmans stond op de juiste plaats. Even later kwam de thuisploeg toch op voorsprong via een penalty. Kevin Franck zette deze om. United leek gelanceerd maar liet de Brusselaars wel meer in de wedstrijd komen. Dit resulteerde iets voorbij het halfuur in de gelijkmaker. Kéromest trapte een verre vrije trap voorbij een verbaasde Schurmans. De thuisploeg herpakte zich en kwam op slag van rust via Kevin Franck opnieuw op voorsprong. Na de rust controleerden de Limburgers de partij maar vergaten ze Union definitief uit te tellen. De Koninck, Pereira en Van De Weyer misten de kansen op een geruststellende voorsprong. Aan de overkant miste Siani een penalty en ook de rebound werd gered door Schurmans, maar Martens kon alsnog de gelijkmaker aantekenen. Deze 2-2 was meteen ook het eindresultaat. Voor United is dit al het vijfde gelijkspel deze competitie.

Waasland – Namen: 1-1
43’ Sbaa 0-1, 59' Cvitkovic 1-1

Namen was in de aanvangsfase snediger dan de thuisploeg en Boukamir schoot een eerste kans voorlangs. Aan de overkant stuitte een bal van Flies op het been van doelman Habran. Waasland herstelde het evenwicht en zorgde via Flies en Tournut voor gevaar. Toch waren het de bezoekers die net voor de rust op voorsprong kwamen. Sbaa kopte de 0-1 voorbij Hofman. Ook na de pauze gingen de Walen het beste van start. Net voor het uur kreeg Waasland en licht toegekende strafschop maar Habran duwde de bal van Borlee in hoekschop. In de daaropvolgende fase kon Cvitkovic toch de gelijkmaker scoren. Beide ploegen delen zo de punten na een teleurstellende wedstrijd.

KV Oostende – Geel : 2-0
31' Vandendriessche 1-0, 68' Ehouman 2-0

Na twintig seconden kwamen de Kempenaars al bijna op voorsprong maar Begeyn hield Van Mieghem van de openingstreffer. Op het halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. Vandendriessche ging voorbij zijn man en versloeg keeper Molenberghs. Vroeg in de tweede helft hield Begeyn zijn ploeg opnieuw overeind. Hij redde een snoeiharde vrije trap van Coomans en belette daarmee ook een aanstormende Sissoko het scoren. Na deze waarschuwing nam de kustploeg teugels opnieuw in handen. Oostende verdubbelde een twintigtal minuten voor het affluiten de score. Ehouman kon op aangeven van Vandendriessche de 2-0 binnenkoppen. Geel-speler Boujouh kreeg nog rood na een elleboogstaat in het gelaat van Stassin. Oostende geraakt met deze driepunter weg uit de kelder van het klassement.

Tienen – Deinze: 1-2
81' R. Lacroix 1-0, 85' VanNieuwenhuyse 1-1, 89' Foket 1-2

In de eerste helft was er niet zo veel te zien. Vandecauter trapte een goede kans naast en Twum dwong Shuermans tot een goede redding. Na de wedstrijd hadden de twee ploegen er meer zijn in. De thuisploeg had al direct goede mogelijkheden via Régis Lacroix, De Silva en Bogaerts. Aan de overkant moest Schuermans uitpakken met een goede reflex op een poging van Hermans. Even later moest de Tiense keeper zich weer onderscheiden toen hij een center van De Falco uit de kruising ranselde. Tien minuten voor tijd was het dan toch raak, Régis Lacroix kon de score openen. Lang konden de supporters van Tienen niet genieten van deze voorsprong want vier minuten later stonden de bordjes al terug gelijk via Van Nieuwenhuyse. Het werd nog erger voor de thuisploeg want even later kon Fokert doorgaan en de 1-2 eindstand vastleggen. Het is zo crisis in Tienen en dit brengt trainer Nassen in nauwe schoentjes. [AN]