Speeldag: Speeldag 21
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL wint na saaie vertoning
Giel Vermeulen

Zondag speelde OH Leuven zijn eerste match in de terugronde. Leuven pakte thuis op een diefje de drie punten van Doornik in een gesloten wedstrijd met weinig kansen. Een kopbaldoelpunt van Sophiane Baghdad net voor de rust besliste de wedstrijd.

De eerste helft was er een van povere makelij. Bjorn Ruytinx ging als eerste alleen op doel maar kon niet voorbij de verdediging van Doornik. Hierop zette Schoonjans op aangeven van Brogno voor, maar Sekour voorkwam erger in het voordeel van de bezoekers. Doelman Delwarte pakte makkelijk ballen, onder meer na een hoekschop van Matton. Een enkele kans voor de bezoekers deze helft bestond in een flauw schot van Bihhi dat over ging. Op een zucht van de rust bracht een hoekschop van Matton de bal bij Baghdad, die vrij kon binnen knikken. De 1-0 die niets zegt over de inhoud van deze eerste helft.

OHL kwam pittiger uit de kleedkamers. Matton deed de bal hard maar nipt naast stuiteren. Op aangeven van Brogno kon de eerder voor Ruytinx ingevallen Kevin Janssens even later voorzetten maar Brogno’s schot werd afgeblokt door Di Tullio. Een ondertussen al wat interessantere tweede helft bracht vervolgens de grootste kans voor Doornik met een goede voorzet van Breleur, maar de aanstormende Bihhi miste en schoot hoog over. Brogno kopte nadien op de buitenkant van de paal na een voorzet van opnieuw Matton. In de extra tijd zagen we nog een uitstekende kans voor Doornik, de vrijstaande Moustaïd kon er geen gelijkspel meer van maken.

OH Leuven pakte zo de drie punten maar kan niet trots zijn op deze wedstrijd. De 12 op 12 is alleszins een feit. Opvallend in deze toch zwakke match was Joeri Vastmans met de meest constante prestatie. Ruytinx werd van het veld gehaald voor een gevreesd scheurtje in de lies, hij zal mogelijk voor meer dan een maand out zijn. Van Janssens en nieuwkomer Toon Vervoort wordt verwacht dit gemis op te vangen. Volgende wedstrijd op KV Oostende zal ook Dennis Odoi ontbreken wegens schorsing.