Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse door het oog van de naald
Ronny anthonis

Lierse en Waasland maakten er een leuk kijkstuk van dat helaas onttroond werd door een resem kaarten in de slotfase. Door de overwinning zet Lierse een goede reeks voort, Waasland mist de aansluiting met de top 5.

Herman Helleputte kwam met en stond voor enkele verrassingen bij aanvang van de wedstrijd. Basisspelers Lorenzo Rimkus en doelman Vanderjeugt vielen op het laatste moment geblesseerd uit. De Egyptenaren Abdel wahed en Ahemd Samir verschenen meteen aan de aftrap. Bij Waasland kwam aanwinst Jonas Heuvinck aan de aftrap maar werd al snel vervangen door Dirk Mathyssen (ex-lierse).

De wedstrijd kende een afwachtend begin en de eerste echte kans na zowat 20 minuten bleek meteen raak. Op pass van debutant Samir stuitte Jarju eerst nog op Verhulst maar de rebound ging wel tegen de netten. Die andere Egyptenaar toonde zijn kunsten op vrije schop, rakelings naast. Jarju had meer geluk even later toen hij na een steeballetje van Miller zijn negende van het seizoen achter Verhulst legde.

Waasland was niet aangeslagen en vocht knap terug tegen het einde van de eerste helft. Zo kregen ze maar liefst vier mooie kansen via onder meer een afstandsschot van El Kanchaf en twee keer Soares. Een doelpunt hong in de lucht en zou ook verdiend geweest zijn maar doelman Goris hield de voorsprong vast.

Waasland kwam even gedreven aan de start van de tweede helft met al meteen een schot op de paal van Ndjana Onana. Het doelpunt kon echter niet uitblijven en viel ook op het uur. Yoni Buyens verloor de bal domweg en Dirk Mathyssen maakte dankbaar gebruik van het cadeau. Tien minuten later kwam Waasland zelfs op gelijke hoogte via Bourabia. Lierse kwam in verdrukking en bracht de man van de laatste hoop in, Chris Janssens.

Een strategie die werkte, Janssens was nadrukkelijk leider en wakkerde het vuur aan. De onvermijdelijke Charlie Miller zette dit kracht door net voor tijd de 3-2 te scoren. In de ontlading achteraf ging Waasland-doelman Verhulst (vooralsnog onbegrijpelijk) door het lint en in zijn zog volgde de vrijwel gehele ploeg en zelfs de trainersstaf stond op het veld. In het tumult werden maar liefst vier rode kaarten getrokken waardoor de wedstrijd eindigde met 10 tegen 8 (later meer info). Tot overmaat van ramp voor Waasland liet Janssens de netten nog voor een vierde keer trillen in blessuretijd.

Waasland mist zo een unieke kans om dichter bij de felbegeerde vijfde plaats te komen. Lierse van zijn kant zet zijn opmars beetje bij beetje verder.