Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
KVSK United doet goede zaak in Hamme
Niels Hendriks

KVSK United ging op zondagnamiddag met 1-2 winnen op het veld van VW Hamme. Alle doelpunten vielen voor rust te noteren. United doet een goede zaak in de strijd voor de eindronde.

Bij Hamme bracht de nieuwe coach Fuat Capa de aanwinst Vandemarliere aan de aftrap. Bij KVSK United debuteerde de jonge Sam Vanaken centraal achterin bij afwezigheid van het normale centrale duo. Jochen Janssen drong Oris naar de bank. Het eerste gevaar van de partij was al meteen raak. Bij Hamme kregen ze de bal na een corner van United niet voldoende weggewerkt en Robby Van De Weyer trapte de bal knap tegen de netten, 0-1 na vijf minuten. Ook de eerste dreiging van de thuisploeg was meteen goed voor een doelpunt. Na een mooie combinatie kon De Meyer ploegmaat De Ridder bedienen die de gelijkmaker kon binnentrappen. En elk gevaar bleef voor een goal zorgen, een paar minuten na de 1-1 krulde Wouter Scheelen de bal in de winkelhaak, 1-2. Jochen Janssen kwam dichtbij de 1-3 toen hij door Scheelen alleen voor doel werd gebracht, maar de spits trapte naast. Voor rust kwam Hamme nog dichtbij de gelijkmaker, maar United kwam hier goed weg.

Hamme was de betere ploeg na rust en kwam bij de het begin van deze tweede helft ook enkele keren dreigen. Maar scoren lukte niet voor Hamme. United kreeg nog wel enkele kleine mogelijkheden maar veel lieten de bezoekers niet meer zien na rust. Na het uur bloedde de partij dood. Gelukkig konden de toeschouwers zich opwarmen aan het mooie februari zonnetje. KVSK United doet dankzij deze zege een uitstekende zaak. Bij VW Hamme moet er dringend een ommekeer komen om niet in degradatiezorgen te komen.