Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse vlot voorbij KV Oostende
Ronny anthonis

Lierse kon zaterdagavond vlot de maat van KV Oostende nemen. Het werd uiteindelijk 3-1 na goals van Bojovic, Miller en Jarju. Rene Trost, ex-trainer van Lierse, was een opgemerkte gast.

Lierse en KV Oostende bakten er in de eerste helft werkelijk niets. Pas op het half uur kwam de eerste goede kans van de partij, Abdel Wahed twijfelde niet maar schoot de bal onbesuisd over. De tweede grote kans van de partij was wel raak, Bojovic knikte een hoekschop net onder de lat binnen. Oostende probeerde wel maar kon Vanderjeugt niet echt bedreigen.

De tweede helft was aangenamer om volgen met ook Oostende dat beter in de match kwam. Het veldoverwicht bleef echter voor de thuisploeg. Na een uur spelen kon Lierse het overwicht omzetten naar doelpunten. Miller en Jarju tekenden voor de twee goals. In de slotfase kon invaller De Groote de eer voor KVO nog redden maar meer zat er niet meer in voor de kustploeg.

Al bij al verdiende overwinning voor Lierse dat slechts weinig tegenstand van de bezoekers mocht ondervinden. KVO komt hierdoor weer in nauwe schoentjes onderaan het klassement.