lieLierse SK
kvkKV Kortrijk
0-1
26' Ernest Nfor (pen)
Datum: 08/03/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Kortrijk houdt Lierse in bedwang
viki meeuwis
| 0 reacties
Kortrijk houdt Lierse in bedwang
Foto: © SC

Lierse kreeg gisteren de leider in tweede klasse, KV Kortrijk op bezoek. In de selectie bij Lierse ontbraken Charlie Miller en Frederik Frans wegens schorsing. Ook Lorenzo Rimkus was door een aanhoudende hamstringblessure niet van de partij.

Mustapha Jarju en Chris Janssens stonden wel in de basis.
 
Lierse begon goed aan de partij. Mustapha Jarju kreeg in de derde minuut al een kans op doel maar keeper Mollez kon de bal uit het doel houden. Het dwong Kortrijk om in de beginfase op de counter te gaan spelen. In de tiende minuut kon Abdel Wahed naar Jurgen Cavens spelen die de bal slechts centimeters naast het doel deed belanden. Zowel Jarju als Janssens kregen op het kwartier een kans op doel maar geen van beiden slaagden erin om de bal in doel te koppen. Even later een kans voor Kortrijk via Nfor die diep werd gestuurd, Janssens kon hem niet beletten om koers richting doel te zetten. Gelukkig voor Lierse kon Van der Jeugt de bal buiten houden. Lierse begon na een degelijke inzet in de eerste twintig minuten weg te zakken met veel kleine foutjes tot gevolg. Op het half uur haalde Yoni Buyens Backx neer en kreeg Kortrijk een strafschop toegewezen. Die werd door Nfor in een doelpunt omgezet. Lierse was op achtervolgen aangewezen. Het spel van Lierse werd er niet beter op en werd zo nodig nog rommeliger. De ploeg slaagde er niet in om de spitsen aan te spelen waardoor er ook geen kansen meer kwamen in de eerste helft.
 
In de tweede helft begon Lierse goed en nam meteen de match in handen. Na een fout van Hempte kreeg Lierse een vrije trap voor doel die door Wahed naast werd getrapt.
Ook Jurgen Cavens kreeg een doelkans vanop een goede dertig meter maar besloot naast. Na een verre inworp van Vleminckx was er een kans voor Jarju maar die schoot net naast. Kortrijk liet Lierse spelen maar kon af en toe voor dreiging zorgen. Zo moest Van der Jeugt in de in de zestigste minuut een bal pakken. Lierse probeerde wel maar het was altijd een situatie van net niet. Lierse had moeite met de zware defensie die Kortrijk had opgeworpen. Hierdoor was het moeilijk om kansen af te dwingen en om goed voetbal te spelen. Met een goede twintig minuten te spelen begon de situatie er slecht uit te zien voor de Pallieters. Kortrijk begon bovendien tijd te rekken wat het niveau van het spel er niet beter op maakte. Cavens werd in de 77e minuut net voor de zestien neergehaald wat Lierse een vrije trap opleverde maar Jarju besloot over het doel.  Naar het einde toe gaf Lierse nog wat het in huis had maar de verhoopte gelijkmaker bleef uit.
 
Met dit puntenverlies lijkt de eindronde nu wel erg ver weg voor Lierse.