Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Bergestadion
Tienen houdt de 3 punten thuis
filip broos

In een spannende wedstrijd hield KVK Tienen de 3 punten thuis door RS Waasland te kloppen met 2-1.

Voor nog maar de 4e maal slaagde de suikerjongens erin om de winst thuis te houden. De suikerjongens hadden de volledige wedstrijd de overmacht maar toch was het wachtten op een foutje van de verdediging dat genadeloos werd afgestraft door Michael Lacroix

Tienen begon sterk aan de wedstrijd met 2 schoten in evenveel minuten maar beide gingen over het doel. Na dit sterk begin volgde meteen een koude douche want na wat geharrewar voor het Tiense doel viel de bal voor de voeten van Kubilski die niet twijfelde en de bal voorbij Schuermans in het doel deponeerde, 0-1.

Tienen probeerde de bakens te herzetten maar tot veel open kanse leidde dit niet, het was integedeel RS Waasland dat de beste kansen kreeg, zo schoot Soares na een individule actie op de doellat. Tienen reageerde met een aanval over verschillende stations maar het schot van Lacroix werd gestuit door de debuterende Bettens, die voor het overige een goede wedstrijd speelde.  Waasland teerde op de voorsprong en kwam er langzaam maar zeker minder uit, Tienen had het overwicht maar was slordig in de opbouw. Zo bleef het 0-1 aan de rust.

Tienen begon de tweede helft met Konon, die Geebelen kwam vervangen. De suikerjongens bleven overwicht hebben en begonnen ook beter te combineren. Mikka Lacroix begon op links aan een individuele actie en werd in de 16m gestuit door Van Hoey, strafschop. Belme kwijtte zich van de taak en meteen stond het 1-1. Lacroix was duidelijk in zijn dagje want bij een volgende actie werd hij voor de zoveelste keer foutief gestuit, zijn tegenstander Van Hoey pakte zijn 2e geel van de namiddag en kon meteen gaan douchen.

Waasland moest de resterende 35 minuten met 10 verder en trok zich terug mede door de druk en belegering van Tienen op het bezoekende doel. Zo was er een schot van Belme dat knap werd onschadelijk gemaakt door Bettens. Naar mate de minuten vorderde kwam Waasland er langzaam maar zeker toch uit. Op een van die uitbraken kwam de bal bij Bou-sfia die zijn kans waagde maar Schuermans haalde zijn beste kunnen boven door de bal uit de kruising te halen.
Tienen bleef komen maar het was opletten voor de uitbraken van de waaslanders. Na een van deze uitbraken volgde een hoekschop voor Waasland. Serbest kopte op doel maar opnieuw was daar de tiense goalie die de 1-2 voorkwam. Een volgende uitbraak via El Khanchaf die op doel mocht afgaan maar hij werd al dan niet foutief gestuit in de 16m, maar de scheidsrechter gebaarde van krommen haas.

Met nog 8 minuten te gaan kwam dan de verlossende treffer voor Tienen, Van Geele verkeek zich op een lange bal en ging eronder door, Lacroix was hem te vlug af en lobde de bal over de al uitgelopen doelman Bettens, 2-1
Na deze wedstrijd kan KVK terug naar boven kijken wat het klassement betreft, voor Waasland wordt de situatie penibel. Tienen moet volgende week naar Lierse, terwijl Waasland pas binnen 2 weken aan de slag moet tegen de virtuele leider in tweede, namelijk Tubize