Speeldag: Speeldag 31
Stadion: King Power at Den Dreef
Absurde match brengt OHL en Deinze gelijk
Giel Vermeulen

SK Deinze kwam woensdag OH Leuven bezoeken op Den Dreef. De eindstand van 3-3 is een absurde weergave van wat het had moeten zijn. Deinze speelde Leuven in de eerste helft naar huis maar Leuven kwam terug onder meer dankzij twee penalties en Toni Brogno.

Amper na 25 seconden al kwam Deinze op voorsprong dankzij een vrije schop van Joeri Pardo die de bal over doelman Boyen het doel in lepelde. OHL was daarop het noorden volledig kwijt en kwam niet echt meer tot voetballen. Deinze creëerde de ene kans na de andere. Deschacht kwam eerst net voor doel en besloot op Boyen, dan kopte hij nog eens zwak in Boyens handen. Voor Leuven schoot Matton een corner te ver voor doel. Het was wachten op een eerste echte kans voor OHL tot vijf minuten voor rust. Schouterden dribbelde voorbij de Deinse defensie en besloot dan voorlangs. Maar Deinze maakte de verdiende voorsprong net voor rust; Hermans ging diep op aangeven van Beauprez en bracht Deinze knap én verdiend op een 0-2 voorsprong.
De wedstrijd leek beslist maar na de rust keerde het tij volledig en draaide Deinze zich in vreemde houding. Bij Leuven veranderde ook een en ander.

Stijn Francis werd al vroeg gewisseld voor Brogno, die de rest van de match en de uiteindelijke score zou gaan bepalen. Een fout op Brogno amper enkele minuten ver in de wedstrijd kwam tot een strafschop en bracht het eerste punt voor de thuisploeg op het scorebord. Nadien kwam een vrije trap van Schouterden tot bij Greven die overkopte. Bij een voorzet van Serville kwam Ruytinx ook net te laat. Maar het scoren bleef niet lang uit; tegen de 70ste minuut aan maakte Schoonjans de gelijkmaker op een assist van Schouterden vanop links. De wedstrijd leek besloten te gaan zijn als een kwartier voor affluiten Schouterden een hoekschop naar binnen liet draaien. Daarop vond Pardo niet beter dan met z'n vuist de bal weg te slaan. Rood voor Pardo en opnieuw een strafschop werd het resultaat. Brogno zette zich voor een tweede keer achter de bal en bracht de 3-2 voorsprong op het scorebord. De vreugde was echter van korte duur want vier minuten voor einde bracht Thompson de definitieve gelijkmaker in het doel van Boyen.

Het had gerust meer mogen zijn voor Deinze, maar beide ploegen mogen toch nog tevreden zijn met dat ene punt.
Dit weekend kan OHL nog een en ander rechtzetten op Union en zo in de running blijven voor de eindronde. Op die manier moet directe concurrent Antwerp volgend weekend ook nog thuis bevochten worden.