SK Deinze
lieLierse SK
1-0
Datum: 19/04/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Deinze doet goede zaak, Lierse baalt
Ronny anthonis
| 0 reacties
Deinze doet goede zaak, Lierse baalt
Foto: © SC

Lierse kon gisteren een goede zaak doen want Antwerp had met Virton een moeilijke wedstrijd voor de boeg. Lierse beschikte over een bijna volledig fitte kern. Deinze mistte Dobbelaere, Pardo en De Falco.

Vreugde in Deinze, althans toch niet voor de Lierse-supporters. Giant-killer Deinze had op eigen veld immers de scalp van de Pallieters veroverd. In plaats van dat Lierse, door zelf te winnen tot op twee punten van Antwerp kwam, staan ze nu weer op vijf punten van de begeerde vijfde plaats, een wereld van verschil. Winnaar Deinze deed wél een goede zaak en dit in de degradatiestrijd en staan nu vrijwel safe.

Het begin van de partij beloofde veel goeds met enkele waarschuwingen langs beide kanten. Na vijf minuten was er een harde kopbal van Buysens die niet ver naast de kruising vloog. Ook aan de overkant werd het warm toen Lierse-middenvelder Buyens de bal plots in de voeten kreeg, zijn trap ging onbegrijpelijk over. Cousin kreeg voor Deinze ook nog een schietkans en haalde een kopballetje van Janssens van de lijn. 
De laatste goeie kans was er nog voor Lorenzo Rimkus, zijn afstandsschot belandde op de dwarsligger.

Lierse bleef drukken in de tweede helft maar moest zich steeds reppen voor de counters van de thuisploeg die vlotter combineerden. Een kwartier voor tijd kreeg Lierse dan toch het deksel op de neus in een verder mindere tweede helft. Samir leverde nonchalant de bal in bij de vinnige Ode Thomson, de ex-speler van onder meer Gent twijfelde niet en maakte koelbloedig af.

Door het gelijkspel van Antwerp is de vijfde plaats weer een puntje verder weg en lijkt nu wel definitief gedaan met de eindrondekansen van Lierse. Deinze daarentegen mag best tevreden zijn. Zij zijn op luttele puntjes na zeker van een nieuw seizoen in tweede, het zestiende op rij en dat is volgens de Deinze-website een nieuw record.

2e klasse

 Speeldag 34