antAntwerp
lieLierse SK
1-0
2-0
3-0
Datum: 11/05/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 38
Stadion: Bosuil
Antwerp haalt eindronde ticket binnen
viki meeuwis
| 0 reacties
Antwerp haalt eindronde ticket binnen
Foto: © SC

Vanmiddag stond de clash tussen twee traditierijke clubs die beiden eerste klasse ambities hebben op het programma; de Great Old nam het op de zo goed als uitverkochte Bosuil op tegen Lierse.

Bij Lierse ontbraken Cavens en Rimkus in de basis, bij Antwerp stond ietwat verrassend Roel van Hemert in de ploeg.

Het begin van de wedstrijd was voor Antwerp dat de bal goed liet rondgaan en de situatie verkende. Bij Lierse kon Jarju een eerste keer proberen maar zijn poging werd door Fränkel gestopt. Scheidsrechter Gumienny, toch een man met eerste klasse ervaring, beging in het begin van de wedstrijd een flater. Bojovic schoof weg waardoor hij, ongewild, Trenson onderuit haalde. Antwerp had hier een strafschop moeten krijgen maar die werd hen door Gumienny niet gegegund, Lierse kwam goed weg.
 
Antwerp bleef druk zetten waardoor Van der Jeugt enkele keren in actie moest schieten. Lierse speelde te traag, met een te statisch middenveld waardoor er achteraan problemen ontsonden. Pivaljevic kreeg een eerste kans na balverlies van De Corte. Lierse kwam beter in de wedstrijd en de eerste echte kans voor de Pallieters kwam er via Chris Janssens die de bal over doel trapte na een kopbal van De Witte. Bij Antwerp zorgde een goede pass van Pivaljevic voor een kans voor Jelicic maar die trapt de bal net naast. Antwerp bleef de kansen verzamelen. Utaka met een gekruist schot op doel maar de bal wou er niet in. Lierse begon rond deze tijd stilaan beter te spelen maar Miller was te weinig aanwezig waardoor de bal niet altijd bij Jarju terecht kwam. Van Hemert met een pass naar Utaka die op zijn beurt Olguin bereikte maar de hoek was te scherp. Kort daarop kon Utaka nog een keer uithalen maar Van der Jeugt kon de bal pakken.
De Corte liet Utaka doorgaan maar de verdediging van Lierse greep in. Bij Lierse kreeg Jarju tot twee keer een schot op doel. De eerste kans, in de 22e minuut was een afstandsschot maar de bal kwam op de onderkant van de lat terecht. Kort daarop kan Miller de bal naar Jarju spelen maar de bal ging net over. Net voor het half uur viel het eerste doelpunt. Olguin kon goed doorzetten en schoot op doel, Van der Jeugt kreeg de bal niet goed te pakken waardoor Peter Utaka de bal makkelijk in doel kon werken. Een tegenslag voor Lierse net op het moment dat de Pallieters beter in de wedstrijd kwamen.
Lierse probeerde te reageren na een pass van Wahed op Miller maar de volley werd door Ristovic gepakt. Seth De Witte moest tot twee keer toe de bal ontzetten na goede acties van Antwerp. In de 38e minuut kon Utaka zijn tweede goal scoren, ditmaal met een kopbal na een hoekschop van Jelicic. Antwerp had de situatie volledig onder controle en Lierse vond geen manier om de ban te doorbreken. Het had 3-0 kunnen zijn voor de rust maar Olguin kreeg de bal niet tegen de netten.
 
Trainer Herman Helleputte besloot om meer aanvallend te gaan spelen en bracht Cavens in voor Samir, Miller ging nu mee in de spits spelen waardoor Cavens steun kon geven vanuit het middenveld. Lierse begon beter aan de tweede helft. Cavens met een goede voorzet vanop rechts, Yoni Buyens liet de bal gaan voor Jarju maar Antwerp kon de bal nog net wegwerken. Jarju met een goede kans maar Addo werkte de bal goed weg. Lierse kreeg een vrije trap toegewezen die door Bojovic werd genomen maar de bal ging hoog over het doel heen. Carratta zag zijn doelkans op de voet van Bojovic stranden. Een hoekschop voor Antwerp die genomen werd door Caratta, de bal kwam bij Pivaljevic terecht die geheel vrij stond aan de tweede paal maar Van der Jeugt kan de bal pakken. Trenson die een goede match speelde kon een mooi dribbelnummer opzetten maar noch Slovic, noch Pivaljevic konden de bal nuttig gebruiken. Charlie Miller met een indraaiende voorzet waardoor Ristovic alles uit de kast moest halen om de bal uit doel te houden. Cavens met een goede pass maar Jarju moest achteruit om de bal te kunnen koppen waardoor die over het doel ging. Bij Lierse kreeg Frederik Frans een kans op doel maar de bal wilde er maar niet in voor Lierse. Utaka was alom tegenwoordig en kon doorzetten richting zestien meter van Lierse, zijn schot werd echter gepakt door Van der Jeugt. Ook Rimkus kon uithalen maar zijn schot was te hard en te hoog om voor gevaar te zorgen.
 
Met nog twintig minuten te spelen werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Antwerp. Utaka liet zich weer opmerken door Slovic te bedienen. Die speelde de bal naar Olguin die de bal binnenkopte. De Lierse hoop verdween nu helemaal en de vermoeidheid sloeg toe. Chris Janssens kreeg nog een schot op doel maar de bal ging hoog over. Het was tekenend voor de moraal bij Lierse toen ook Janssens het hoofd liet hangen na die misser. Het werd nog een zwaar vermoeiend kwartier voor Lierse waarbij zowel Bojovic als Rimkus bleven proberen maar hun pogingen om de bal naar voor te krijgen slaagden niet in. De voorzet van De Corte naar Miller was goed maar ook de Schot slaagde er niet in om de bal in doel te krijgen. De ingevallen Glouftis kon nog een mooi nummertje opvoeren maar de bal ging naast het doel. Antwerp kon zo het eindrondeticket veilig stellen. De supporters van beide clubs kregen overigens een leuke, faire wedstrijd te zien die baadde in een waanzinnige sfeer. 
 
 
 
 
 

2e klasse

 Speeldag 38