Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Guldensporenstadion
KVK stuurt Lierse zonder punten terug
Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft zondagnamiddag met 2-0 gewonnen van Lierse. De Pallieters blijven zo steken op 9 punten, terwijl KVK in de subtop blijft met 16 punten uit 11 wedstrijden.

De eerste goede kans kwam er voor Cédric Bétrémieux. De Kortrijkse topschutter trapte op de paal en in de herneming kon Hempte doelman Van der Jeugt niet verschalken. Lierse kon een strafschop gekregen hebben wanneer Ernandes over het been van Demets ging, maar de scheidsrechter liet verder spelen.
Zowat een minuut later opnieuw een betwistbare fase waarbij Smet ging liggen in de zestien, maar ref Bylois zag er geen strafschop in. Kortrijk ging dan terug wat op zoek naar een doelpunt, maar het lukte niet. Eerst kope Verbrugghe naast en drie minuten later ging een vrije trap van Bétrémieux nipt naast.
Na 40 minuten spelen was het dan toch raak. Bétrémieux kan vanop rechts de bal tot bij Verbrugghe brengen en de verdediger -zondag in rol van aanvallende middenvelder- trapte de bal voorbij Van der Jeugt. Brecht Verbrugghe had in de blessuretijd nog een kopbalkans op de 2-0, maar de goalie was bij de pinken. Het stond 1-0 aan de rust.

Terwijl het spel van KV Kortrijk ontsierd werd door voorzetten en vrije trappen die naast waaiden, kreeg invaller Meeus een mogelijkheid. Zijn kopbal strandde naast. Na 70 minuten werd het warm voor het Kortrijkse doel. Ernandes moest ver uitwijken terwijl doelman Mollez ver uit doel was gekomen. De keeper moest een hoekschop toestaan, die werd overgekopt door Frans
Een knap hoogstandje van de balvaardige Nfor werd door hijzelf naast geschoten. Peter Mollez moest plat op een schot van Jarju en bracht de bal naar voor. Een counter via Coulibaly, maar deze aarzelde te lang en verbrodde deze mogelijkheid.
Nadat Coulibaly naast had getrapt, kon Brecht Verbrugghe centraal afgaan op doel. Vanderjeugt kwam uit tot aan het halve maantje, waar hij met zijn voeten kon verhinderen dat Verbrugghe zou scoren. Hempte trapte nog op de doelman, maar na 90 minuten was het dan toch voor de tweede keer raak. Coulibaly paste naar invaller Hariti, die doortikte naar de andere invaller Beugnies. Deze maakte zijn 1ste doelpunt van het seizoen zodat de wedstrijd eindigde op 2-0.