Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Antwerp haalt 15 op 15 na spektakelwedstrijd
Steurbaut Kersten

Antwerp zet zijn opmars in tweede klasse verder. De Great Old won na een uiterst genietbare wedstrijd met 2-3 op het veld van VW Hamme en klimt naar de derde plaats.

Hamme en Antwerp maakten zondag de beste reclame die de Exqi League zich kan voorstellen. Beide ploegen voetbalden negentig minuten lang met open vizier en gaven de talrijk opgekomen supporters een spektakel om duimen en vingers van af te likken. Een tsunami van doelkansen lieten de ooh’s en de aah’s in het Gemeentelijk Stadion elkaar in ijltempo opvolgen. De wedstrijd verdiende winnaar noch verliezer, maar de voetbalgoden beslisten daar anders oven en lieten de weegschaal naar de rood-witte kant overhellen.

Antwerp begon sterk aan de wedstrijd en zag zijn felle start na drie minuten al beloond met een knap doelpunt van Coulibaly. De Franse aanvaller wrong zich door de blauw-zwarte defensie en werkte beheerst onder Baert af. De Antwerpenaren dreigden over de thuisploeg heen te walsen, maar Hamme ging hoger voetballen en herstelde al snel het evenwicht.

Drie voor vijf frank

Na acht minuten kwam Antwerp nog met de schrik vrij -De Meyer trof de lat, De Lange kopte de rebound op Ristovic en een derde poging van Van Hyfte werd door Trenson van de lijn gekeerd-, maar Ristovic moest net voor het half uur toch het hoofd buigen. D'Haeseleer glipte op aangeven van De Lange door de buitenspelval en schoot in de kortste hoek voorbij Ristovic. Van der Heyden had net voordien een wenkende kans naast gekopt.

Wie dacht dat het tempo nu wel zou zakken, kwam bedrogen uit. Nog voor rust hield Ristovic met een wereldsave Van der Heyden van de 1-2 en een poging van De Lange spatte uiteen op de lat. Aan de overkant hield Baert Kenmonge en Coulibaly van een doelpunt. Een vrije trap van Vukomanovic ging nipt naast.

Spektakel gaat door

De tweede helft werd een blauwdruk van het spektakel voor de rust en deed de toeschouwers kirren van plezier. Van der Heyden knikte al snel een vrije trap van D'Haeseleer voorbij Ristovic, die op het uur Antwerp van een grotere achterstand behoedde. Vervaeke kwam een voetje tekort om de bordjes terug gelijk te zetten.

Davidovic gooide De Vriese in de strijd voor Vervaeke. Een gouden wissel bleek achteraf. De Vriese zorgde voor meer dreiging via de flanken en lag aan de basis van het winnende doelpunt. Op een snelle tegenstoot behield hij knap het overzicht en bood hij Kenmonge op een schoteltje zijn tweede doelpunt van de middag aan.

Betwiste strafschop

De eerste treffer van de Kameroener kwam er na een fel betwiste strafschop. Coulibaly ging in het strafschopgebied vlot neer na een tackle van Vleminckx en de zwak leidende Muyle legde de bal pardoes op de stip. Kenmonge twijfelde niet en trapte feilloos binnen.

Het voetbalfeest ging ongehinderd verder. Doelpunten vielen er wonderwel niet meer. Hamme mocht aanspraak maken op een punt, maar Vandermarliere zag in de slotminuut de verdiende gelijkmaker op de paal belandden. Coulibaly weigerde op de tegenaanval het mes dieper in de wonde te steken.
Ambitie

Antwerp boekt zijn vijfde zege op rij en kan terug ambitieus vooruit blikken. Hamme blijft ondanks een uitstekende wedstrijd met lege handen achter, maar de knappe prestatie moet de burger moed geven en doet het beste verhopen voor de toekomst. (AN)