Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse doet thuisreputatie eer aan
viki meeuwis

Lierse ontving gisteren KVSK United op het Lisp.

Al in het begin van de wedstrijd waren er kansen voor de Pallieters. Wahed kreeg een vroege kans maar de bal ging hoog over. Zo speelde Wahed de bal tot bij Radzinski, die alleen voor doel kwam maar de bal ging in het zijnet. Ook Gary De Graef deed zijn duit in het zakje maar ook die keer ging de bal er niet in. Lierse zorgde wel voor doelgevaar maar kreeg de bal er niet in. United kreeg zo de kans om beter in het spel te komen en dat leverde hen leverde hen op het half uur een doelpunt op. Ketting scoorde met een kopbal na een hoekschop. Slechts een paar momenten later leek het erop dat Ketting nogmaals voor een doelpunt zou zorgen maar dit keer stond hij buitenspel. Het doelpunt van United woog zwaar op Lierse dat weinig weerwerk kon bieden. Het geluk stond toch aan de kant van de Pallieters want toen Tshiala in de zestien neerging besliste scheidsrechter Hutsebaut om een strafschop aan Lierse toe te kennen. Cavens nam die en zette zo de 1-1 op het bord. Dat was meteen ook de stand bij de rust.

Lierse tapte na het interval uit een ander vaatje en ging voluit voor de winst. Cavens met een goede pass naar Tshiala maar die kreeg de voet niet goed op de bal. Met een kwartier gespeeld kwam de kans op de voorsprong. Tshiala speelde de bal goed naar Radzinski die alleen voor doel kwam en dit keer de bal wel in doel werkte. Lierse op een 2-1 voorsprong. United gaf echter niet op en begon zich meer te verweren. Radzinkski kon twintig minuten ver in de tweede helft weer doorbreken en besloot om niet zelf op doel te schieten en liet de bal aan Cavens wiens doelschot door Pinxten werd afgeblokt. Met nog een kwartier te gaan besliste Radzinski de wedstrijd. De vlugge Canadees wist de verdediging van United voorbij te gaan en kon de bal met een lob over de keeper in doel schieten.