Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Bergestadion
Derby eindigt in mineur
filip broos

De derby van oostbrabant tussen KVK Tienen en OHL eindigde in de 78e minuut wegens een lichtpanne, de stand was toen 3-0 voor Tienen.

Met nog 12 minuten te spelen viel in het Bergéstadion en omstreken het licht uit. Het sportcomité  zal nu moeten beslissen hoe deze wedstrjd zal eindigen. Moet deze wedstrijd opnieuw worden gespeeld, wint OHL deze wedstrijd of blijft de score behouden, uitsluitsel hieromtrent in de volgende dagen.

De derby begon met een studieronde van beide ploegen gekenmerkt door veel middenveldspel. Na ruim een kwartier was het eerste gevaar van de thuisploeg meteen goed voor een doelpunt. Penga bracht de bal voor doel waar Dufoor de bal voor de voeten van Thijs kopte en deze laatste stak de bal voorbij de leuvense goalie, 1-0. Nauwelijks 3 minuten later konden de tiense supporters opnieuw juichen. Thijs verstuurde een diepe bal naar Dufoor, deze legde de bal mooi dood op de borst en legde de bal terug naar de opkomende Bogaerts die vanop 20 meter de bal heerlijk in de bovenhoek schoot, 2-0. OHL was duidelijk een maatje te klein voor dit Tienen. Na ruim 25 minuten toch even gevaar voor het tiense doel maar  Ruytinx schoot over doel. Tienen bleef de mooiste actie op de mat leggen, een actie over thijs-Penga-Dufoor kwam terug bij Thijs en deze werd al dan niet foutief in de zestien afgestopt.  Leuven dreigde op stilstaande fase met een vrije trap van Vastmans maar hij schoot de bal over en voorbij het doel. Net voor rust liet Tienen de kans op de 3-0 liggen. Dufoor werd afgezonderd voor Ruttens maar de leuvense goalie redde de poging, de rebound kwam voor de voeten van Thijs die de bal maar in het lege doel te leggen had maar hij schoot naast het doel.

OHL kwam beter uit de startblokken in de tweede helft, een schot van Schoonjans belandde in de armen van Schuermans. Leuven probeerde het tij te keren maar Tienen bleef de betere ploeg. Tien minuten na de rust was de wedstrijd gespeeld, Haznadar bracht de bal voor doel, Dufoor controleerde de bal en probeerde Penga voor doel te bereiken. Penga kwam net te kort om de bal in doel te verlangen maar aan de 2e paal kwam Thijs aangelopen en deze had geen problemen om Ruttens voor een derde keer te verslaan, 3-0.
De tiense fans kirden van plezier en ei zo na werd het 4-0 maar Belme zag zijn afgeweken schot in corner getikt worden door Ruttens. Op het uur ging Penga voor de zoveelste keer met de bal aan de haal, er was alweer geen enkele leuvenaar die hem van de bal kreeg, Penga kapte zich vrij en schoot op doel waar Ruttens met enige moeite de bal stopte. Het werd nog erger voor Ohl toen Odoi in de 75e minuut zijn tweede geel pakte na een fout op Vandecauter.
Met nog 12 minuten te spelen gebeurde dan het onverwachtte, het licht viel uit in het Bergéstadion. Scheidsrechter Delacour pastte de reglementen toe door een half uur te wachten maar moest na 30 minuten noodgedwongen de wedstrijd staken.

Welke afloop deze derby zal kennen zal afhankelijk zijn van het sportcomité dat moet beslissen hoe de wedstrijd eindigt of dat ze over moet gespeeld worden. Hopelijk laat de beslissing heiromtrent niet te lang op zich wachten en laat men het gezond verstand zegevieren.