Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Sterk United vlot voorbij Beveren
Niels Hendriks

SK Beveren ging aan de Gestelsedijk met 3-1 onderuit. Een sterk spelend KVSK United won verdiend van de Waaslanders en de score had zelfs nog hoger kunnen oplopen.

Bij de thuisploeg kwam Noukeu terug uit schorsing, deze week zat doelman Sengier een schorsingsdag uit. Zo debuteerde Mommers in doel, meteen de vierde doelman die dit seizoen onder de lat stond bij United. United begon erg sterk aan de partij, Ketting kopte over en Brouwers claimde een strafschop, die niet werd gefloten. Enkele minuten later ging de bal wel op de stip na een domme fout van D'Haemers op Ketting. De Nederlander benutte zelf de strafschop, 1-0. Beveren kon zich langzaam aan herstellen, de grootste kans op de gelijkmaker was voor Olguin maar hij besloot op doelman Mommers.

Na amper een halve minuut in de tweede helft klom United al op 2-0. Guy Dufour onderschepte een slecht weggewerkte voorzet van Caramazza en trapte voorbij Dantschotter. Brouwers was erg dichtbij de 3-0, maar zijn knap schot belandde op de paal. De goal viel wel aan de overkant nadat thuisdoelman Mommers in de fout ging op een voorzet, Traoré kon makkelijk binnenkoppen, 2-1. Een kans op de gelijkmaker kreeg Beveren niet want Caramazza kon al vrij snel de 3-1 binnentrappen met een knap afstandsschot. United was nog verschillende keren dichtbij de 4-1, zo trof Ketting nog de paal. Maar het bleef 3-1, een verdiende overwinning voor de Noord-Limburgers dankzij een erg sterke tweede helft. De manschappen van Dany David lijken klaar voor de komst van Westerlo op dinsdag. In deze Cofidis Cup trekt Beveren naar Club Brugge.