Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels overtuigt nog eens
Filip Van der Elst

Na de mindere prestaties van de vorige weken riepen de supporters van FC Brussels om een antwoord van de spelers, en dat kwam er: Tienen werd makkelijk opzijgezet, en Brussels wipt zo over de Vlaams-Brabanders naar de derde plaats in de rangschikking

De bezoekers namen in de beginfase aanvankelijk het initiatief, maar het meeste doelgevaar kwam toch van Brussels. Na tien minuten ging Tohoua op wandel, en zijn schot moest door Schuermans in hoekschop getikt worden. Nog geen twee minuten later bediende Culek de volledig vrijstaande Lutula, maar de Congolees wachtte te lang om te besluiten. Een laag schot van Zola vormde evenmin een probleem voor Schuermans. Op het halfuur kregen de suikerjongens ook een echte kans: Haznadar brak door op links, en Werner moest redding brengen op het schot van de Bosnische Nederlander. Een vijftal minuten later klom Brussels dan toch op voorsprong: Culek kopte een voorzet door, en Coppin was net iets sneller dan Schuermans op de bal (1-0). De Brusselse voorsprong bij de rust was al bij al verdiend te noemen.

Na de koffie ging de seizoensrevelatie voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker, maar opnieuw kwamen de Tiense spitsen te weinig in het spel voor. Bij Brussels liep het heel wat vlotter: iets voor het kwartier kopte Coppin, zowat de kleinste speler op het veld, een hoekschop in doel (2-0). Hierna kon Tienen al helemaal geen vuist meer maken, en even later was de partij helemaal beslist: Culek werd in de 16 onderuitgetrokken, en scheidsrechter Boucaut, een debutant, legde de bal op de stip. De Molenbeekse captain ging zelf achter de bal staan, en schoot hem via de paal in doel (3-0). Nadien lieten de rood-zwarten het initiatief weer wat aan Tienen, dat echter te onmondig was om een eerredder te kunnen scoren. Brussels was op de tegenaanval pakken gevaarlijker, vooral via Lutula, die zelf niet meer kon scoren, maar een minuutje voor tijd wel met een knappe voorzet Zola (die andere dwerg op het veld) bediende, en hij maakte, ook al met het hoofd, de Tiense blamage compleet (4-0).