Stadion: Orphale Cruckestadion
Lierse te sterk voor Ronse
viki meeuwis

Ronse ontving vanmiddag Lierse in het Orphale Cruckestadion. De Pallieters hebben de laatste weken een sterke reeks neergezet en zochten dus op verplaatsing ook de drie punten.

Lierse begon gretig en dat leverde in de beginfase al meteen een doelpunt op. Cavens trapte hard op doel, de bal leek af te wijken maar ging toch in doel. De jongens van Herman Helleputte gingen zo al vroeg op voorsprong. Het antwoord van Ronse liet echter niet lang op zich wachten, De Broyer met een goed schot dat maar net naast ging. Even leek het mis te gaan voor de bezoekers toen Buyens balverlies leed maar doelman Kujovic kon de meubelen redden. De man in vorm bij Lierse, naast Cavens en Kujovic, is ontgetwijfeld Tomasz Radzinski. Iets voor het half uur kreeg hij een kans op doel maar slaagde er niet in om de bal in doel te krijgen. Iets later was het dan toch raak. Radzinski werd goed aangespeeld waarna hij alleen koers zette richting doel. Het was even de keeper rondspelen maar uiteindelijk slaagde Radzinski erin om de bal in doel te werken, Lierse ging zo op een 0-2 voorsprong. Ronse antwoorde meteen maar Kujovic kon in de rebound de bal uit doel houden. Op slag van rust kwam er een mooie combinatie van Radzinski en Wahed maar de sterspits van Lierse slaagde er net niet in om de voorsprong tot 0-3 uit te diepen.

Na de rust kwam Ronse beter voor de dag. De bezoekers werden echter nooit bedreigd. Lierse moest weinig moeite doen en wellicht lag het daar aan dat een aantal kansen onbenut werden gelaten. Cavens, Radzinksi en in de slotfase Nedzipi misten de kans op de vierde goal. Lierse nam de drie punten mee naar het Lisp en kan zich rustig opmaken voor de thuismatch tegen Virton volgende week.