rwdmRWDM
2-0
3-0
3-1
75' Moussa Sanogo (pen)
3-2
Datum: 06/12/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse bibbert maar wint van Brussels
Ronny anthonis

Lierse heeft de drie punten thuis gehouden in een topper tegen Brussels. Lierse stond aan de rust nog 3-0 maar betaalde nog veel bibbergeld als Sanogo in de slotfase kort na elkaar twee doelpunten maakte. Lierse hield stand en nadert tot op 7 punten.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd en liep Brussels meteen onder de voet. Toch was de beste kans voor Zola Matumona, hij raakte de bal niet goed, Kujovic was geklopt maar de bal hobbelde nipt naast het Lierse doel. Na 20 minuten werd Radzinski op wandel gestuurd, de Canadees bleef uiterst koel en werkte beheerst af. Goed vijf minuten was het alweer raak, Bojovic kopte hard tegen de lat maar De Witte kon in de herneming wel binnenkoppen. Brussels kwam niet in het stuk voor en het werd zelfs nog 3-0 voor de rust, Cavens draaide de bal met een puntertje naast Brussels-doelman Werner.

De tweede helft leek een maat voor niets en werd een uiterst slaapverwekkende vertoning. Tot Lierse een kwartier voor tijd plots weer wakker werd. De net ingevallen Chris Janssens duwde Sanogo tegen de grond en de bal ging terecht op de stip. Sanogo zette hem zelf om en tekende meteen ook voor de aansluitingstreffer. Nauwelijks was er afgetrapt of Sanogo mocht de bal vrij binnenkoppen. Met dan nog bijna een kwartier te spelen begon Brussels het Lierse doel te bestoken. Doelman Kujovic moest voor de thuisploeg tot twee keer toe nog de meubelen redden.

De Pallieters zagen dezelfde bui als die van vorige week tegen Beveren ook boven het eigen Lisp hangen. Ook toen kwam Lierse twee keer met twee doelpunten verschil op voorsprong maar lieten ze punten liggen in een gelijkspel. Deze keer hielden ze wel stand en door het gelijkspel van Sint-Truiden komen ze weer op de tweede plaats met 7 punten achterstand.
Lierse speelt volgende week op Charleroi, Brussels op zijn beurt mag thuis STVV bekampen.